Катедралата Христос Спасител – град Москва, Русия

Катедралата Христос Спасител, или както се казва на руски език „Khram Khrista Spasitelya“ е определяна като най-голямата и най-скъпата църковна сграда в Москва. Катедралата е построена на ключово място в Москва и определено си заслужава да бъде посетена. Сградата е построена в рамките на дълъг период от време- за повече от 50 години. Процесът на строителството се осъществява през 19-ти век, като катедралата се счита за паметник, отбелязващ победата на Русия над Наполеон.

Катедралата Христос Спасител

На снимката: Катедралата Христос Спасител;

През 1930 г. Йосиф Сталин нарежда катедралата да бъде разрушена, защото е имал планове да изгради дворец на това същото място. За щастие тези планове не се осъществяват, но мястото е превърнато в плувен басейн, който е бил много популярен сред местното население. Едва преди двадесет години на кмета на Москва Юрий Лужков източва басейна и наредил началото на реконструкция на катедралата. След приключването на реставрацията катедралата се гордее със своите зашеметяващо куполи, покрити със злато, както и с белите си стени, извисяващи се над реката. Днес много официални церемонии и църковни конференции се провеждат тук.

Катедралата Христос Спасител

На снимката: Катедралата отвътре е богато украсена;

Хрониката на руските военни победи е гравирана върху мраморни плочи, водещи към основната зала.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: 15 Volkhinka улица, Москва, Русия;

Телефон: +7 495 637 12 76;

Как да стигнете до катедралата:

-Чрез метро /слезте на станция „Kropotskinskaya”/;

Работно време на катедралата:

Всеки ден от 8.00 ч до 20.00 часа;

Цени на входните билети:

Безплатен достъп;

Важно: Индивидуални турове се организират в катедралата, като цената е между 300 и 900 рубли, в зависимост от продължителността на обиколката и езика на тура /има каса за билети за такива посещения, разположена на Soimonovsky Proyezd/.

Важно: Статията предоставя информация за катедралата Христос Спасител в град Москва. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на катедралата, как да стигнете до катедралата, информация за работното време за посещения на катедралата, както и за цените на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Юли 2018г.

Катедралата Христос Спасител

В случай че търсите хотел в Москва, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно катедралата Христос Спасител в град Москва, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около катедралата в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около катедралата, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до катедралата „Христос Спасител“, Москва: