Катедралата на Бамберг, Германия

Катедралата на Бамберг датира от началото на 13-ти век. Изграждането й е започнало през 1215г., като първоначално тя е била в романски и ранно-готически стил. Заради склона, на който катедралата е била изградена, едната й част /източната/ е била леко надигната, за да може да се компенсира наклона. Катедралата разполага с четири кули в своите ъгли, които доминират над града.

Катедралата на Бамберг

На снимката: Катедралата на Бамберг;

Интериорът на катедралата предлага редица красиви произведения на религиозното изкуство. Най-известното от тях е конна статуя от 13-ти век, която представлява идеализираният християнски крал през Средновековието. Сред многото гробници са тези на император Хайнрих II, който построил оригиналната катедрала. Гробницата е дело на скулптура Тилман Рименшнайдер, който работи по нея повече от десетилетие. Той участва и при изработката на гробницата на съпругата на императора, която била заподозряна в прелюбодейство, което е отбелязано в сцена на гробницата.

Катедралата на Бамберг

Катедралата на Бамберг

На снимките: Елементи на входа на катедралата и част от интериора;

В западния край на катедралата се намира единствената папска гробница на север от Алпите. Тук са разположени тленните останки на папа Климент II, който починал през 1047г. В съседство на катедралата се намира музеят на църковното изкуство /Diözesanmuseum/, където са изложени богатствата на храма и неговата съкровищница.

Катедралата на Бамберг

На снимката: Красив дървен олтар, дело на Стос;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Domplatz, Бамберг, Германия;

Телефон: 0951 5022512;

Работно време за посещение:

Май-октомври: понеделник-петък, от 9.30 часа до 18.00 часа; събота от 9.30 до 11.30 часа и от 12.45 до 18.00 часа/; неделя, от 12.30 часа до 13.45 часа и от 14.45 часа до 18.00 часа;

Ноември- април: понеделник – събота, от 9.30 часа до 17.00 часа; неделя от 12.30 до 13.45 часа и от 14.15 до 17.00 часа;

Цени на входните билети:

Вход свободен;

Как да стигнете до двореца:

-С автобус /линия 10 до Domplatz/;
Важно: Статията предоставя информация за катедралата на Бамберг, Германия. Тук ще намерите полезна информация за храма – история, разположение, билети, работно време за посещение.. Статията е последно обновявана от нашия екип на 8 Септември 2017г.

Търсите хотел в град Бамберг?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на катедралата на Бамберг и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Катедралата на Бамберг

По-долу може да видите интерактивна карта относно катедралата на Бамберг, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: