Катедралата на Гранада

Катедралата на Гранада има впечатляващи фасади и не по-малко зашеметяващ интериор, включващ голям олтар и няколко параклиса. Както повечето християнски сгради в Гранада, така и катедралата е издигната на мястото на джамия. Строителството започва през 1523г. и продължава цели 180г. – до 1704г. Работите по строежът спират по време на чумната епидемия.  При изграждането вземат участие няколко архитекти, сред които Енрике Егас, Диего де Силое, Хуан Жил де Хонтаньон и др. Фасадата на катедралата остава недовършена. От плануваните две кули бива построена само една. Нейната височина обаче трябвало да се намали, тъй като основите не можели да поддържат тежестта й.

Катедралата на Гранада

На снимката: Катедралата на Гранада, погледната откъм централния й вход;
Олтарът включва оригинални архитектурни решения, предоставени от Силое. Поддръжката на високия таван се осигурява от полукръгли арки , върху които има двойна серия от балкони.

Катедралата на Гранада

На снимката: Пищният интериор на катедралата с главния олтар;

Стъклата на прозорците на горната част добавят светлина и цвят в цялата вътрешност на катедралата. Медрано и Meнa са изваяли статуите на Католическите монарси, а Алфонсо Кано бюстовете на Адам и Ева. Страничните параклиси съдържат прекрасни произведения на изкуството.

Катедралата на Гранада

На снимката: Цветните прозорци в горната част на катедралата са изключително красиви;

Полезна информация за забележителността: 

Адрес: Gran Via de Colon 5, Гранада 18001, Испания;

Телефон: +34 958 222 959;

Работно време за посещения:

Понеделник – събота, от 10.00 часа до 18.30 часа;

Неделя и на официални празници, от 15.00 часа до 18.00 часа;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 5.00 евро;

Билет за групи – 5.00 Евро/човек;

Билет за студенти – 3.50 Евро;

Безплатен вход за деца;

Важно: Страницата разглежда подробно катедралата на Гранада, една от забележителностите на испанския град Гранада -историческа справка, адрес на катедралата на Гранада, цена на входните билети. Статията е последно обновена от нашия екип на 28 Юни 2018г.

Катедралата на Гранада

В случай че търсите хотел в Гранада, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно катедралата на Гранада, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на храма, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: