Катедралата на Валенсия

Катедралата на Валенсия е построена през 13-ти век на мястото на римски храм, който маврите били превърнали в джамия. Основният архитектурен стил, използван при строителството на катедралата е готическият. Въпреки това обаче, поради факта, че строителството на катедралата продължава векове, могат да бъдат забелязани също така ренесансови, неокласически, барокови и романски елементи. Основната причина за простотата на катедралата е факта, че е построена главно с идеята да маркира християнската територия, и също така, че е построена не от крал, а от местната буржоазия.

Катедралата на Валенсия

На снимката: Катедралата отвън;
Все пак си заслужава да бъде посетена. До главния вход започват стълбите, които ще ви отведат до върха на осмоъгълната камбанария. Този, който успее да се справи с 207-те стъпала ще се наслади на великолепна гледка, тъй като катедралата се намира в сърцето на стария град на Валенсия, до 3-те й основни площада. Относно интериора на сградата, трябва да се посочат няколко фрески на Гоя, които изглежда са първите от много типични за него демонично-фантастично изглеждащи същества. Вътре се съхранява и мумифицираната ръка на мъченика Сан Висенте, който е патронен светец на Валенсианската общност. Безспорно обаче най-голямата ценност, която се съхранява в катедралата е Светият Граал, чашата, която Исус е използвал на Последната вечеря.

Катедралата на Валенсия

На снимката: Вътрешността на катедралата;

Полезна информация за забележителността: 

Адрес: Plaza Almoina, Валенсия 46003, Испания;

Работно време на катедралния музей:

20 Март – 31 Октомври

Понеделник – Събота 10.00 – 18.30
Неделя и през празници 14.00 – 18.30

1 Ноември – 19 Март

Понеделник – Събота 10.00 – 17.30
Неделя и през празници Катедралата е затворена между 14.00 – 17.00

Цени на входните билети:

Билет за възрастен – 7.00 Евро;

Билет за пенсионери – 5.50 Евро;

Билет за групи – 4.00 Евро/човек;

Важно: Страницата разглежда подробно катедралата на Валенсия, една от забележителностите на испанския град Валенсия –  историческа справка, адрес на забележителността, цена на билетите за посещение, работно време за посещение. Статията е последно обновена от нашия екип на 28 Юни 2018г.

Катедралата на Валенсия

В случай че търсите хотел във Валенсия, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно катедралата на Валенсия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на храма, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: