Катедралата Нотр Дам в град Люксембург

Катедралата Нотр Дам в град Люксембург е великолепно готическо творение, което е изградено в периода между 1613г. и 1621 г. Тук се помещава гробницата на кралското семейство, както и огромният саркофаг на графа на Люксембург Джон I от Бохемия (известен още като Джон Слепия; 1296-1346г.). В катедралата може да се види и чудесна съкровищница, но посещенията в нея стават само при заявка, за която трябва да се обърнете към служителя, чийто офис се намира вдясно на входа.

Катедралата Нотр Дам в град Люксембург

Катедралата е сцена, на която ежегодно се провежда церемония в петата неделя след Великден, когато тук пристигат хиляди поклонници. Те отправят молитви пред чудотворната статуя на Света Богородица. След това те формират шествие по пренасяне на статуята от катедралата по улиците на града към покрит олтар с цветя, намиращ се на булевард Porte Neuve, на север от Place d’Armes.

Катедралата Нотр Дам в град Люксембург

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Булевард Франклин Д. Рузвелт /вход откъм улица Нотр Дам/, Люксембург;

Телефон: +352 22 29 701;

Работно време за посещение:

Всеки ден, от 10.00 часа до 12.00 часа и от 14.00 до 17.30 часа;

Не може да се посети от туристи по време на църковни служби, когато се допускат само поклонници;

Цени на входните билети:

Свободен;
Важно: Статията предоставя информация за катедралата Нотр Дам в град Люксембург. Тук ще намерите полезна информация за храма – история, разположение, какво да видите вътре и отвън, работно време за посещение, цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 6 Септември 2017г.

Търсите хотел в град Люксембург?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на катедралата Нотр Дам в град Люксембург, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Катедралата Нотр Дам в град Люксембург

По-долу може да видите интерактивна карта относно катедралата на град Люксембург, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на храма, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: