Катедралата Сантиаго – град Билбао, Испания

Катедралата Сантиаго е един от символите на град Билбао. Макар да е обявена за действаща през 1959г., катедралата е основана още през 14 век, когато Билбао е бил малко рибарско селище. Храмът е издигнат в чест на Свети Джеймс, който през 1643 официално е обявен за патронен светец на града.

Архитектурно, настоящата сграда представлява съвкупност от различни стилове. Главният купол и манастирът са в готически стил. След пожар през 1571г. е добавен величествен портал в ренесансов стил. Едната фасада на катедралата също е в ренесансов стил, докато другата е в неокласически. Главната фасада, както и кулата, са е неоготически стил и са дело на Севериано Ачукаро. Техният строеж приключва през 1887г.

Катедралата Сантиаго

На снимката: Катедралата Сантиаго отвън;
Силно впечатляват многобройните цветни прозорци в катедралата, както и красивият фонтан, издигнат на площада пред нея по проект на Луис Парет.

Катедралата Сантиаго

На снимката: Многобройните цветни прозорци в катедралата са особено впечатляващи и създават прекрасна атмосфера;

Полезна информация за забележителността: 

Адрес: Plazuela Santiago 1, Билбао, Испания;

Телефон: +944153627;

Работно време:

Всеки ден 10.00 – 20.00 часа
През юли и август, всеки ден 10.00 – 21.00 часа

 Цена на билетите:

Билет за възрастни за катедралата – 5.00 Евро;

Билет за възрастни за Иглесия Сан Антон – 3.00 Евро;

Комбиниран билети за възрастни за катедралата и Иглесия Сан Антон – 6.00 Евро;

Билет за лица над 65г. за катедралата – 3.50 Евро;

Билет за лица над 65г. за Иглесия Сан Антон – 2.50 Евро;

Комбиниран билети за лица над 65г. за катедралата и Иглесия Сан Антон – 5.00 Евро;

Билет за лица между 13 и 18г. за катедралата – 3.50 Евро;

Билет за лица между 13 и 18г. за Иглесия Сан Антон – 2.50 Евро;

Комбиниран билети за лица между 13 и 18г. за катедралата и Иглесия Сан Антон – 4.00 Евро;

Важно: Страницата разглежда подробно катедралата Сантиаго, една от забележителностите на испанския град Билбао –  историческа справка, адрес на забележителността, цена на входните билети, работно време за посещения. Статията е последно обновена от нашия екип на 07 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Билбао и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

Катедралата Сантиаго

По-долу може да видите интерактивна карта относно катедралата Сантиаго – Билбао, Испания, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: