Катедралата Св.Св. Джервасио и Протасио – град Рапало, Италия

Според местните жители в Рапало, изграждането на  катедралата Св.Св. Джервасио и Протасио се дължи на присъствието в града на милански екископи, които пристигат в града през 6-ти век след като бягат при нападението на ломбардите над Милано.

катедралата Св.Св. Джервасио и Протасио

На снимката: Катедралата на Рапало;
Църквата е построена около 600 години по-късно, осветена е през 1118г., като в последствие претърпява редица промени през 17-ти и 20-ти век. Интериорът на катедралата е богато украсен, което може да ви се стори странно, защото все пак Рапало не е голям град. Отвън екстериорът на църквата е белязан от наклонената кула-камбанария.

катедралата Св.Св. Джервасио и Протасио

На снимката: Част от красивия интериор на катедралата;

Полезна информация за тази забележителност:

 Адрес: Piazza Camillo Benso Conte di Cavour 23, 16035 Рапало, Италия;

Телефон: +39 0185 52 375;

Работно време на катедралата:

Всеки ден, от 9.00 часа до 18.00 часа;

Цени на входни билети:

Вход свободен;
Катедралата Св.Св. Джервасио и Протасио

Важно: Статията предоставя информация за катедралата Св.Св. Джервасио и Протасио в  град Рапало, Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до катедралата, както и информация за работно време и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 28 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Рапало, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com