Катедралата Свети Флорин – град Вадуц, Лихтенщайн

Катедралата на Вадуц, известна още като Катедралата Свети Флорин, е седалище на римо-католическата епархия на Лихтенщайн. Първоначално сградата е била обикновена църква, която обаче преди около 20 години получава статус на катедрала. Патрон на катедралата е Свети Флорин, свещеник от 9-ти век, който проповядвал християнството в долината на Виншгау.

Катедралата Свети Флорин

На снимката: Катедралата на Вадуц;

Сградата на катедралата е изградена през 19-ти век. Архитект на постройката е Фридрих фон Шмид. Интересен факт за катедралата е, че тук са погребани представители на княжеската фамилия- принц Франц Йосиф II и съпругата му, както и Елизабет фон Гутман.

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Sankt Florinsgasse 15, 9490 Вадуц, Лихтенщайн

Телефон: 00 423 232 3616;

Вход: Свободен;Важно: Страницата разглежда подробно информация за катедралата Свети Флорин, една от големите забележителности на столицата на Лихтенщайн Вадуц –  историческа информация за катедралата, адрес на забележителността, цената на входните билети. Статията е последно обновена от нашия екип на 20 Юли 2018г.

Търсите хотел във Вадуц?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Катедралата Свети Флорин

По-долу може да видите интерактивна карта относно катедралата Свети Флорин – Вадуц, Лихтенщайн, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: