Кметството на Делфт и Вермеерцентрум

Точно срещу сградата на Новата църква /Nieuwe Kerk/, и от другата страна на площад Маркт, се намира кметството на Делфт /Stadhuis/. Сградата на кметството датира пт 1618г., като впечатлява с красива фасада, отличаваща се с Интересни капандури, капаци, нагънати пиластри и декорации под формата на мида. По-голяма част от предишната сграда на кметството изгаря по време на големия огън през 1536г., но старата каменна кула, част от по-ранната сграда, оцелява и е превърната в част от новата структура.

Кметството на Делфт

На снимката: Кметството на Делфт;

Ако тръгнете от Маркт, само на няколко метра встрани се намира улица Voldersgracht 21, където ще намерите новия Вермеерцентрум. Центърът представлява опит да се спечели от името на най-известния местен жител- художникът Вермеер. Проблемът на този център обаче е, че той реално не притежава и не представя нито една от картините на известния творец. Обиколката започва с филм за живота на твореца, като включва копия на всички негови картини. На втория етаж може да видите макет на студиото му, като се прави и опит да се изследва техниката на рисуване на Вермеер.

Вермеерцентрум

На снимката: Вермеерцентрум;
Полезна информация за сградата на кметството на Делфт:

Адрес: Markt, Делфт 2611, Холандия;

Полезна информация за Вермеерцентрум:

Адрес: Voldersgracht 21, Делфт, Холандия;

Работно време:

Всеки ден, от 10.00 часа до 17.00 часа;

Отворено и на 24-ти и 31-ви декември, от 10.00 часа до 16.00 часа;

Отворено на 1-ви януари, от 11.00 часа до 16.00 часал

Затворено на 25-ти декември;

Цени на входни билети:

Билет за възрастни – 9.00 Евро;

Студентски билет – 7.00 Евро;

Детски билет /12-17 години/ – 5.00 Евро;

Деца до 11 години – Безплатен вход;

Групов билет /мин. 15 души/ -7.00 Евро;

Организирано посещение – 50.00 Евро;

Как да стигнете до Вермеерцентрум:

-Пеша /центърът се намира в централната градска част на Делфт/;

-Чрез влак /10 минути пеша от жп гара Делфт/;

-Чрез трамвай /линия 1 до спирка Prinsenhof/;

-Чрез автобус /автобусна линия 61 до спирка Markt/;

-Чрез автомобил /има няколко паркинга в рамките на 5-10 минути разстояние от центъра- паркинг Маркт, паркинг Фениксщраат, паркинг Зуидпоорт/;

Кметството на Делфт

Важно: Статията предоставя информация за кметството на град Делфт, Холандия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, информация за Вермеерцентрум, както и данни за работното време и цените на входните билети в центъра. Статията е последно обновявана от нашия екип на 14 Юни 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно кметството на град Делфт, Холандия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около кметството в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: