Кметството на Рейкявик, Исландия

Кметството на Рейкявик представлява модерна, сива сграда, която е открита през 1992г. Макар че сградата определено има недостатъци като архитектурно творение, все пак трябва да се отбележи, че тя има и „силни страни“, които остават обаче недооценени. Елементи от дизайна като покритите с мъх стени на сградата придават по-приятно цялостно усещане на иначе изградена от бетон, метал и стъкло сграда. Поради нейното разположение, може да се каже, че сградата сякаш плава върху вода, поглъщайки леките вълни.

Кметството на Рейкявик

На снимката: Кметството на Рейкявик;

Кметството на Рейкявик

На снимката: Кметството на фона на езерото Тьорнин;

Обичайната помпозност и самочувствие, което излъчват често сградите на кметствата на европейските градове, тук са заменени от демократичната символика: приземният етаж изглежда почти като естествено продължение на улицата. Вътре има чудесен и огромен 3D релефна карта на Исландия, която е изградена от 4 души. Работата по този проект им отнема 4 години.

Кметството на Рейкявик

На снимката: Топографската карта на Исландия в приземния етаж на кметството;

В сградата на кметството може да намерите туристическа информация, изложбена зала, приятно кафене с безплатен интернет и огромни прозорци с изглед към езерото.

Полезна информация за кметството на Рейкявик:

Адрес: Северният край на езерото Тьорнин, Рейкявик, Исландия;

Телефон: +354 411 1111;

Работно време за посещение:

Понеделник – петък, от 8.00 до 16.15 часа;

Затворено в събота и неделя;
Важно: Статията предоставя информация за Кметството на Рейкявик , Исландия. Тук ще намерите полезна информация за кметството – разположение, какво може да видите вътре и как да го посетите. Статията е последно обновявана от нашия екип на 21 Март 2018г.

Търсите хотел в Рейкявик?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на града и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Кметството на Рейкявик

По-долу може да видите интерактивна карта относно Кметството на Рейкявик, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на сградата, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: