Коледният базар в Дрезден, Германия

Коледният базар в Дрезден ще се проведе през 2018г. в периода между 28-ми Ноември и 24-ти Декември. Ако обичате Коледа и свързаните с нея празници, то ще се влюбите в Дрезден. Коледният базар в Дрезден е уникален по рода си, като представлява съвкупност от цели единадесет на брой напълно различни коледни пазари. Същите обхващат особености от тъмните векове до очарованието на алпийските райони, представени с традиционните алпийски къщички с остър покрив.  Ще ви бъде трудно да решите коя част от това разнообразие да видите първо и коя да оставите за накрая.

Коледният базар в Дрезден

На снимката: Коледният базар в Дрезден;

През цялото време разходката ви ще бъде съпроводена с различни коледни песни, които изпълват въздуха в целия град. Представленията на хоровете на открито се допълват от традиционните концерти, които се провеждат в различните църкви на Дрезден.

Коледният базар в Дрезден

На снимката: Коледният базар, погледнат от друг ъгъл;

Сърцето на вълшебния коледен Дрезден е Стризелмаркт /Striezelmarkt/, където се разполага един от най-големите въобще немски коледни пазари. Той е и най-старият немски базар, датиращ още от 1434г. На този пазар се намира и една от най-големите в света дървени пирамиди под формата на свещ, около която може да се разходите.

Коледният базар в Дрезден

На снимките: Из по-малките площади на Дрезден също е интересно през коледния период;

Както вече посочихме и в самото начало, общият брой от единадесет напълно различни коледни пазари в Дрезден може да направи много трудно вашето решение кой точно от тези пазари да разгледате. Всеки от тях притежава своя собствена характерна атмосфера. Тук бихме искали да отбележим средновековния пазар в двора на Резиденцшлос или известната Фрауенкирхе. Потънете в тълпата от посетители. Ще ви е нужно много малко време да усетите духа на Коледа и да разберете защо местните чакат с такова нетърпение този базар и този период от годината.

Коледният базар в Дрезден

На снимката: Коледният Щоленфест в Дрезден;

Коледният базар в Дрезден

На снимката: Дрезденското виенско колело на коледния базар;

Полезна информация за Коледния базар в Дрезден:

Начална дата: 28.11.2018г.;

Крайна дата: 24.12.2018г.;

Място на провеждане:

Стриецелмаркт се провежда на Алтмаркт, в центъра на града;

Интересни и заслужаващи да се видят части на коледния базар се провеждат около Ноймаркт /Neumarkt/ и Фрауенкирхе /Frauenkirche/;

Работно време на базара:

Понеделник- петък, от 10.00 часа до 21.00 часа;

Събота и неделя, от 10.00 часа до 22.00 часа /някои части от базара отварят в 11.00 часа/;Коледният базар в Дрезден

Важно: Статията предоставя информация за коледния базар в Дрезден, Австрия. Тук ще намерите информация за коледния базар, какво може да видите по време на базара, както и къде се провеждат най-интересните събития. Статията е последно обновявана от нашия екип на 04 Октомври 2018г.
В случай че търсите хотел в Дрезден, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com