Коледният базар в Лайпциг, Германия

Коледният базар в Лайпциг ще се проведе през 2018г. в периода между 27-ми Ноември и 23-ти Декември. Коледният базар в Лайпциг датира чак от 1458г. Неговите шест части са обособени по такъв начин, че да отговарят и да се съобразят със завладяващия исторически пейзаж на центъра на града. С повече от 250 блещукащи сергии, издигнати хармонично в историческия център, коледният базар на Лайпциг Коледа е не само един от най-старите, но и един от най-големите базари от този тип в Германия. На посетителите се предлагат множество празнични изкушения: отдадете се на многобройните кулинарни изкушения или на опознаване на традиционния средновековен пазар на града.

Коледният базар в Лайпциг

На снимката: На входа на коледния базар в Лайпциг;

Традиционно, основната част на базара е съсредоточена около Марктплац/пазарният площад на града/, където посетителите да видят извисяващото се на около 20 метра височина коледно дърво, както и да се радват на голямо разнообразие от изпълнения. Недалеч се намира Аугустусплац, където се разполага 38-метрово Виенско колело, предлагащо чудесна гледка от високо към целия град.

Коледният базар в ЛайпцигНа снимката: Основната част от базара е разположена на Марктплац;

Аугустусплац е известен и с т.нар. „Финландско село”, което се е превърнало в класическо място през годините. Очарователен аромат на пушена сьомга и плодово „glögi” /греяно вино, произведено от плодове/ привлича посетители в скандинавските шатри и сергии.

Коледният базар в Лайпциг

На снимката: Традиционните цветни фенери от стъкло може да се намерят на много места из базара;

Друга важна част от коледния базар в Лайпциг е разположена на площад Насхмаркт /Naschmarkt/. Тук посетителите имат възможност да се запознаят с местни традиционни занаяти и изкуство.

Коледният базар в Лайпциг

На снимката: Въртележката за деца;

Коледният базар в Лайпциг е известен и с удоволствията, които той предлага за най-малките посетители. Ако искате и вие да видите що за интересни неща са подготвени за децата, то може да се разходите до Томасвизе /Thomaswiese/, пространството пред Св. Томас. Тук се пресъздава истинска приказна гора с множество сцени от различни приказки. Интересно за децата може да бъде и сцената на пазарния площад, където може да видите Дядо Коледа и да поговорите с него. Ако се отегчите от толкова „детски забавления”, то може да се насочите към местата, където са представени традиционни занаяти или се продават традиционни местни храни и лакомства.

Коледният базар в Лайпциг

На снимката: Виенското колело на Лайпцигския коледен базар;

Полезна информация за Коледния базар в Лайпциг:

Начална дата: 27.11.2018г.;

Крайна дата: 23.12.2018г.;

Място на провеждане: Пазарният площад /Marktplatz/;

Коледният базар се провежда още на: Аугустусплац и пред Св. Томас;

Работно време на базара:

Неделя-четвъртък, от 10.00 часа до 21.00 часа;

Петък-събота, от 10.00 часа до 22.00 часа;

Магазините в центъра на Лайпциг, които по принцип са затворени в неделя, ще са отворени в неделите на 03.12.2018г. и 17.12.2018г., от 13.00 часа до 18.00 часа;Коледният базар в Лайпциг

Важно: Статията предоставя информация за коледния базар в Лайпциг, Германия. Тук ще намерите информация за коледния базар, какво може да видите по време на базара, както и къде се провеждат най-интересните събития. Статията е последно обновявана от нашия екип на 03 Октомври 2018г.
В случай че търсите хотел в Лайпциг, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com