Коледният базар в Манчестър, Великобритания

Коледният базар в Манчестър през тази година ще се проведе в периода между 9-ти Декември и 22-ри Декември 2018г. Единствено частта от коледният базар, разположена на Албърт Скуеър, ще затвори на 23-ти Декември 2018г. Представлявайки най-големият и може би най-добрият коледен базар във Великобритания, коледният базар в Манчестър е идеалната дестинация за празнична разходка.

Коледният базар в Манчестър

На снимката: Част от коледния базар в Манчестър, заснет откъм кулата на сградата на кметството;

Коледният базар в Манчестър се разраства с всяка една година, като днес привлича повече от 9 млн. посетители. На разположените около 300 сергии се предлагат апетитни международни храни, напитки, фино изработени коледни подаръци. Базарът се разполага в сърцето на града, което предполага възможност да съчетаете неговото разглеждане с разглеждане на местните забележителности. Разделен на около 10 отделни части – всяка с отличителен собствен характер – коледният базар в Манчестър има какво да предложи на всеки посетител.

Коледният базар в МанчестърНа снимката: Коледният базар с голямата фигура на Дядо Коледа;

За първа година тази Коледа на коледния базар в Манчестър ще бъде изградена и отделна семейна част, където ще има различни забавления за малки и големи – улични изпълнителни, магьосници и уличен театър – с невероятна гледка към катедралата на Манчестър и Националния музей на футбола. И всичко това може да разгледате докато се наслаждавате на тофи вафли, домашно приготвен фъдж, горещ шоколад или греяно вино – несъмнено ще усетите още по-лесно коледния дух, наслаждавайки се на тези вкусотии.

Коледният базар в Манчестър

Коледният базар в Манчестър

Коледният базар в Манчестър

На снимките: Разходка измежду къщичките на коледния базар;

Разходете се и в частта от коледния базар, съсредоточена около площад Ексчейндж /Exchange Square/. Дори ви препоръчваме, ако имате възможност да се запишете към някоя от организираните групи, които обикалят с екскурзовод из тази част на базара. Обиколката тук е по-различна от обиколката из останалите части на коледния базар, като може да научите доста интересни особености и отговори на въпроси, свързани с историята на коледния базар в града.

Коледният базар в Манчестър

На снимката: Ексчейндж скуеър;

Ако искате да погледнете към Манчестър и коледния базар от по-необичайна перспектива, то помислете да се изкачите до върха на кулата на кметството, която се издига на 61 метра височина. За да се изкачите до върха, ще трябва да изкатерите 161 стъпала, но ще бъдете възнаградени с красива панорамна гледка. Можете да се изкачите на кулата самостоятелно или като част от организирана обиколка на града.

Коледният базар в Манчестър

На снимката: Коледният базар пред кметството;

Полезна информация за Коледния базар в Манчестър:

Начална дата: 09.12.2018г.;

Крайна дата: 22.12.2018г.; (само частта, намираща се на Албърт Скуеър ще работи и на 23.12.2018г.);

Място на провеждане:

Коледният базар в Манчестър се провежда на различни места из града, но ви предлагаме да се съсредоточите около площада на кметството и площад Ексчейндж.

Работно време на базара:

Всеки ден, от 10.00 часа до 21.00 часа;

Повече информация за коледния базар в Манчестър може да прочетете на официалния сайт на общината на града на следния линк тук.В случай че търсите хотел в Манчестър, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

Коледният базар в Манчестър

Важно: Статията предоставя информация за коледния базар в Манчестър, Великобритания. Тук ще намерите информация за коледния базар, какво може да видите по време на базара, както и къде се провеждат най-интересните събития. Статията е последно обновявана от нашия екип на 26 Ноември 2018г.