Коледният базар в Стокхолм, Швеция

Коледният базар в Стокхолм през тази година ще се проведе в периода между 24-ти Ноември и 23-ти Декември 2018г. Независимо дали предпочитате да се насладите на една по-традиционна или на една по-съвременна и модерна Коледа, Стокхолм може да ви предложи от всичко по малко….или по повече – зависи от гледната точка. Всяка година градът е красиво осветен с коледни светлини. Ще можете спокойно да се разходите под тяхното проблясване, да опитате от местните джинджифилови сладки или пък от местното „glögg” /греяно вино/.

Коледният базар в Талин

На снимката: Коледният базар в района Сторторгет – най-старият базар от този вид в Швеция;

Ако искате да се докоснете до традиционната за Стокхолм Коледа и до традиционния коледен базар, то несъмнено трябва да се насочите към Стария град на Стокхолм. От 1915г. коледният базар се провежда в района Сторторгет. Коледният базар в Стокхолм се провежда традиционно от 1837г., като единствено в периода 1907-1914г. традицията не е била спазвана. Стокхолмският коледен базар е най-старият в Швеция.

Коледният базар в Талин

На снимката: Богатство от сладки неща може да намерите из магазинчетата на базара;

В основата на базара са малките червени сергии, на които може да намерите богатство от подаръци и вкусотии – бонбони, сирене, традиционни занаятчийски предмети, както и вече споменатите сладки с джинджифилов вкус. Ако сте любители на месните деликатеси, то може би вниманието ви ще бъде привлечено върху предлаганите тук продукти като пушено еленско месо и месо от лос.

Коледният базар в Талин

На снимката: Из коледния базар на Стокхолм;

Полезна информация за Коледния базар в Стокхолм:

Начална дата: 24.11.2018г.;

Крайна дата: 23.12.2018г.;

Място на провеждане:

Коледният базар в Стокхолм се провежда на главния площад на  Стария град на Стокхолм;

Работно време на базара:

Всеки ден, от 11.00 часа до 18.00 часа;

Повече информация за коледния базар на Стокхолм може да намерите тук: https://www.stortorgetsjulmarknad.com/В случай че търсите хотел в Стокхолм, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

Коледният базар в Стокхолм

Важно: Статията предоставя информация за коледния базар в Стокхолм, Швеция. Тук ще намерите информация за коледния базар, какво може да видите по време на базара, както и къде се провеждат най-интересните събития. Статията е последно обновявана от нашия екип на 26 Ноември 2018г.