Коледният базар в Талин, Естония

Коледният базар в Талин през тази година ще се проведе в периода между 16-ти Ноември 2018г. и 7-ми Януари 2019г. Приказната атмосфера на коледния базар се създава всяка година около площада на кметството на Талин. Основната атракция по време на тържествата в естонската столица, освен дядо Коледа и неговите елени /които са вечните фаворити на децата/, е най-известната коледна елха на Естония, заобиколена от малки колиби. В тях местните търговци продават различни стоки, свързани по един или друг начин с празника. Тук ще намерите занаятчийски произведения, традиционни храни и напитки.

Коледният базар в Талин

На снимката: Коледният базар в Талин;

Средновековният стар град на Талин добавя сякаш някаква магическа нотка в празненствата през тази част на годината, като картината става особено живописна, ако завали сняг, който да покрие заострените покриви на къщите, или когато светлините вечер огреят тесните калдъръмени улички със своята светлина.

Коледният базар в Талин

На снимката: Коледа в Талин, Естония;

Едва ли знаете, но Талин е дом на първата в света коледна елха. Дървото е издигнато на площада на кметството в Талин и стои в основата на древен ритуал от 1441г., при който неомъжените местни търговци пеели и танцували с местните момичета около това дърво, което после било изгаряно. Дървото било първото официално коледно дърво, което било излагано в Европа, като то било поставено от Гилдията на Черните глави. Днес традицията с танците и пеенето е възобновена.

Коледният базар в Талин

На снимката: Коледният базар в Талин;

На коледния базар в Талин ще може да откриете произведения на майстори от цяла Естония. Посетителите могат да закупят занаятчийски сувенири, традиционно облекло и храни. Коледният пазар предлага още редовни представления на музиканти, танцьори и още много интересни забавления. За най-малките посетители също е помислено – дядо Коледа ги очаква в специално изграден дом на площада на кметството.

Коледният базар в Талин

На снимката: И в Талин има ледена пързалка, предлагаща забавления за малки и големи;

Полезна информация за Коледния базар в Талин:

Начална дата: 16.11.2018г.;

Крайна дата: 07.01.2019г.;

Място на провеждане:

Коледният базар в Талин се провежда на площада на кметството в града;

Работно време на базара:

Всеки ден, от 10.00 часа до 19.00 часа;

Повече информация за коледния базар в Талин може да намерите на: https://www.christmasmarket.ee/eng/В случай че търсите хотел в Талин, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

Коледният базар в Талин

Важно: Статията предоставя информация за коледния базар в Талин, Естония. Тук ще намерите информация за коледния базар, какво може да видите по време на базара, както и къде се провеждат най-интересните събития. Статията е последно обновявана от нашия екип на 26 Ноември 2018г.