Колоната на Христофор Колумб – град Барселона, Испания

Колоната на Христофор Колумб е конструирана за Световното изложение в Барселона през 1888г. Тя е израз на признание към великия мореплавател и е издигната на мястото, където през 1493г. Колумб акостира в Испания след прословутото си пътешествие до Америка. Намира се до морето, в края на една от най-оживените улици на Барселона – „Ла Рамбла”. Монументът е висок 60 м. Ръката на Колумб е трябвало да сочи към Новия свят, но в действителност това не е така, тъй като реално тя сочи към Африка. Малък асансьор отвежда до върха на паметника, откъдето посетителите могат да се полюбуват на Барселона от високо.

Колоната на Христофор Колумб

На снимката: Колоната на Колумб;
Самият паметник се състои от три част. Първата част е кръглата основа, която се състои от статуи, свързани с живота и пътуванията на Колумб. Втората чaст е самата желязна колона, по която могат да бъдат видени кораби, жерави и други крилати фигури. Последната част е бронзовата статуята на самия Колумб, която е дело на скулптора Рафаел Атче и е висока 7м.

Колоната на Христофор Колумб

На снимката: Бронзовата статуя на Колумб;

Полезна информация за забележителността: 

Адрес:  Placa del Portal de la Pau, Барселона, Испания;

Работно време:

Ноември – Февруари

8.30 часа – 19.30 часа
                                  Март – Октомври

8.30 часа – 20.30 часа

 

                                  Затворено на:

1-ви и 6-ти Януари, както и на 25-ти и 26-ти Декември

Цени на билетите:

Възрастни

6.00 евро

Деца (4г. – 12г.)

4.00 евро

Деца под 4г.

безплатно

Как да стигнете до паметника на Колумб?

Метро L3 Drassanes, зелена линия
Автобус 14, 18, 36, 3857, 59, 64, 91

Полезно: Ако сте си закупили Barcelona Card, ще може да посетите колоната на Христофор Колумб с 50% намаление;

Важно: Страницата разглежда подробно колоната на Христофор Колумб, една от забележителностите на испанския град Барселона –  историческа справка, адрес на забележителността,  как да стигнете до колоната на Колумб, работно време за посещения, цена на входните билети. Статията е последно обновена от нашия екип на 06 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Барселона и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

Колоната на Христофор Колумб

По-долу може да видите интерактивна карта относно колоната на Христофор Колумб, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: