Конната статуя на Фридрих Велики – град Берлин, Германия

Конната статуя на Фридрих Велики е един от най-известните паметници в Берлин, представляващ масивна бронзова статуя с височина от 5.6 м (18,5 фута) и разположена в центъра на булевард „Унтер ден Линден”. Статуята е проектирана от Кристиян Даниел Раух /Christian Daniel Rauch/ и създадена между 1839г. и 1851 г. На нея е представен Фридрих Велики на кон, облечен в униформа и царска мантия. В основата на паметника са разположени статуи на известни военни лидери, политици, учени и творци. Най-отгоре са разположени пък релефи, изобразяващи сцени от живота на Фридрих Велики.

Конната статуя на Фридрих Велики

На снимката: Конната статуя на Фридрих Велики;

Тъй като паметникът не съответствал с идеологията на ГДР по време на разделението на Германия, той бил премахнат и отнесен в Потсдам, където стоял до 1980г. в близост до хиподрума в Парк Сансуси.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Унтер ден Линден, Берлин, Германия;

Как да стигнете до конната статуя на Фридрих Велики:

-Чрез автобус /вземете линии N100, 200 и 348/;

-Чрез S-Bahn /станция Friedrichstrasse/;

-Чрез U-Bahn /станция Friedrichstrasse/;
Важно: Статията предоставя информация за конната статуя на Фридрих Велики в град Берлин, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на конната статуя на Фридрих Велики, как да стигнете до конната статуя на Фридрих Велики. Статията е последно обновявана от нашия екип на  03 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Берлин, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно конната статуя на Фридрих Велики в град Берлин, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около конната статуя на Фридрих Велики   в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до конната статуя на Фридрих Велики , Берлин: