Корабите край Синеморец, България

Корабите край Синеморец са всъщност две скали, разположени в близост до Синеморец. Получават името си поради своят интересна форма.

Корабите край Синеморец

На снимката: Скалната забележителност „Корабите“ край Синеморец – любимо място за всички фотографи /Тази снимка е дело на Моника Георгиева. Повече информация за този фотограф, както и още красиви нейни снимки може да намерите на личната й страница във фейсбук на следния линк.

Тъй като Черно море се намира на изток, то тук няма как да снимате хубави залези, а само изгреви. За да си направите наистина хубави снимки, посетете мястото много рано сутрин, още преди самия изгрев на слънцето. Мястото, на което се намират корабите край Синеморец, е място, където по принцип морските вълни се разбиват в брега. Все пак има и моменти, когато морето е спокойно и ако уцелите такъв момент рано сутрин при изгрев слънце, ще може да уловите и интересното отражение на слънцето в гладната водна повърхност.

Корабите край Синеморец2

На снимката: Корабите, заснети от по-високо;
Забележителността, макар и да се намира недалеко от Синеморец, не е от най-популярните в района. Много малко от местните ще ви кажат за двете скали и как да стигнете до там. За да достигнете до двете красиви скали, трябва да тръгнете по главната улица на Синеморец в посока плаж Бутамята. Вървейки по улицата, ще видите, че на едно място тя завива в посока надясно към намиращ се наблизо хотел. Тук вие трябва да тръгнете наляво, а като ориентир може да ви една незавършена сграда в далечината. Точно в подножието на тази сграда се намират и „корабите”. Има тясна пътечка, по която може да слезете на брега.

Корабите край Синеморец3

На снимката: Изгрев на слънцето при забележителността;

Интересна легенда разказва как местните са използвали скалите, за да плячкосват кораби. За целта върху скалите се палел огън и по този начин, погледнати отдалече, скалите приличали на фар. По този начин корабите били примамвани в близост до брега, където обаче се разбивали в скалите, а техният товар бил заграбван.

Корабите край Синеморец1

На снимката: Плажът при Силистар – чудесно място, чието посещение може да съчетаете с разходка до корабите край Синеморец;

Ако посетите тази забележителност рано сутрин и се чудите с какво да уплътните след това деня си, то бихме ви посъветвали да се разходите и до други красиви природни забележителности в района. Сред тях се открояват устието на река Велека, устието на река Резовска, плажът Силистар.
Корабите край Синеморец

Важно: Страницата разглежда подробно информация за корабите край Синеморец, България- историческа информация за забележителността, разположение на природната забележителност, указания как най-лесно да стигнете до нея. Статията е последно обновена от нашия екип на 13 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в района на забележителността, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com