Кралска академия по изящни изкуства – град Мадрид, Испания

Кралска академия по изящни изкуства в Мадрид е имала голямо значение за света на изкуството, тъй като е проправила пътя на някои от най-великите световни творци. Дали и Пикасо са сред бившите ученици на тази академия. Академията заема сграда от 18-ти век, дело на Чуригера.

Кралска академия по изящни изкуства

На снимката: Кралска академия по изящни изкуства;

Художествената галерия на Кралска академия по изящни изкуства представя пред посетители голям набор от произведения, включително картини на Рафаел и Тицииан. Сред колекцията от стари майстори може да се видят картини на Рубенс и Ван Дайк.

Испанските художници от 16-ти до 19-ти век са особено добре представени с великолепни произведения на Рибера, Мурильо, Ел Греко и Веласкес. Един от акцентите е произведението на Зурбаран „Fray Pedrod Machado”, която е типичен пример за неговите картини, посветени на монаси.

Кралска академия по изящни изкуства

На снимката: Картината на Зурбаран „Fray Pedrod Machado“;

В академията може да видите и цяла стая, посветена на творчеството на Гоя, който е бил и директор на академията. Сред неговите произведения са представени картина на главния министър на крал Карлос IV – Мануел Годой, „Погребението на Сардината“, както и автопортрет от 1815г.

Кралска академия по изящни изкуства

На снимката: „Погребението на сардината“, Гоя;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Calle de Alcala 13, Мадрид, Испания;

Телефон: (+34) 915 24 08 64;

Работно време за посещение на постоянните изложби:

От вторник до неделя, от 10:00 часа до 15:00 часа, включително на празниците.

Затворено в понеделник; През месец август галерията е затворена;

Работно време за посещение на временни изложби:

Варира за всяка колекция, поради което е добре предварително да проверите на сайта на академията:

Академията е затворена и на следните дати: 1-ви и 6-ти януари; 1-ви и 30-ти май; 9-ти ноември; 24-ти, 25-ти и 31-ви декември;

Как да стигнете до забележителността:

-Чрез метро /най-близката станция е Sol или Sevilla/;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 8.00 Евро;

Намален билет  – 4.00 Евро /цената е приложима за пенсионери над 65 години; студенти до 25 години; групи между 15 и 25 души;

Безплатно за лица до 18 години;
Важно: Статията предоставя информация за Кралска академия по изящни изкуства в Мадрид, Испания. Тук ще намерите полезна информация за академията – история, какво може да видите вътре, полезна информация за работно време и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 21 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Мадрид и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на града и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Кралска академия по изящни изкуства

По-долу може да видите интерактивна карта относно Кралска академия по изящни изкуства в Мадрид, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: