Кралска ботаническа градина – град Единбург, Шотландия

Кралска ботаническа градина  се намира в северната част на новия град на Единбург, точно след като се пресече Уотър оф Лийт (река, която тече от Пентланд Хилс надолу през Единбург и се влива в устието на река Форт при Лийт). Градината е „потомък” на лечебницата за билки, която съществувала близо до Холирудхаус и която била създадена през 1670г. от двама лекари. Кралска ботаническа градина  е преместен на сегашното си място през 1820 г. и оттогава е била постепенно разширявана и развивана. Входът в градината е от изток (добре обслужван от автобуси) или от запад (тук има повече възможности за паркиране).

Кралска ботаническа градина

На снимката: Палмовата къща;

Градината се „възползва” от малък хълм, от който се разкриват красиви гледки от юг към целия град. В югоизточни ъгъл на градината е разположен алпинеумът, а на североизток има закрита изложба. В ботаническата градина има обширни оранжерии в традиционни и модерни архитектурни стилове, които предлагат очарователни скривалища в дъждовни дни. Внимавайте да не пропуснете алпийските оранжерии на северозапад или пък красива разходка сред рододендрона.

 

Кралска ботаническа градина

На снимката:  Кралска ботаническа градина предлага голямо разнообразие от растения и прекрасна възможност за почивка сред зеленината;

Полезна информация тази забележителност:

 Адрес: Inverleigh Road, Единбург, Шотландия;

Телефон: +44 131 652 8150;

Как да стигнете до Кралската ботаническа градина:

-Чрез велосипед /има специална велоалея до градината/;

-Чрез автобус  редовни автобусни линии N8, 23 и 27/;

-Чрез автомобил /паркинг на разположение в близост до градините/;

Работно време на Кралската ботаническа градина:

Градината е отворена всеки ден (с изключение на 25-ти декември и 1-ви януари).

Ноември до януари, 10.00 часа – 16:00 часа;

Февруари и октомври: 10.00 часа – 17:00 часа;

Март до септември: 10.00 часа – 18:00 часа;

Работно време на оранжериите:

От ноември до януари, 10.00 часа – 15:00 часа;

Февруари и октомври: 10.00 часа – 16:00 часа;

От март до септември: 10.00 часа – 17:00 часа;

Цена на входните билети за Кралската ботаническа градина:

Безплатен достъп до градините;

Билет за възрастни за оранжериите – 6.50 Британски лири;

Намален билет – 5.50 Британски лири;

Безплатно за деца под 15-годишна възраст;

Важно:

Има кафе-сладкарница и ресторант в градините;
Кралска ботаническа градина

Важно: Статията предоставя информация за кралска ботаническа градина в град Единбург. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до градината, информация за работно време за посещения и за организирани турове. Статията е последно обновявана от нашия екип на 09 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Единбург, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно кралска ботаническа градина в град Единбург, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около градината, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути кралска ботаническа градина в Единбург: