Кралската градина – град Прага, Чехия

Кралската градина е създадена през 1535г. за Фердинанд I. Външният й вид е променен с течение на времето, но някои примери на типичната градинска архитектура от 16-ти век са оцелели и до днес, като най-съществените примери са забележителният Белведере и Балната зала, построена от Бонифац Вохлмут през 1569г.

Кралската градина

На снимката: Входът към градината;

Сградата е покрита с красиво, макар и възстановено, рененансово сграфито- форма на декорация, която се получава чрез изрязване на форми през горния мокър слой на мазилката до контрастиращата основа.

Кралската градина

На снимката: През пролетта кралската градина е особено приятно място за посещение;
Градината е красива през пролетта, когато хиляди лалета цъфват. Това е и мястото, където за първи път в Европа са се аклиматизирали лалета.

Кралската градина

На снимката: Гледка към Прага откъм градината;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Praszky Hrad, Vikarska, Прага 1, Чехия;

Телефон: +420 224 372 423;

Как да стигнете до кралската градина:

-Чрез трамвай /Вземете трамвай 22 до Пражкия замък или до Pohorelec. Ако се чувствате енергични и имате достатъчно физически сили, може да вземете трамвай линии 12, 18, 20 или 22  до Малостранске намести, а след това да продължите пеша по Нерудова или пък да отидете до метро станция Malostranska  и оттам да продължите пеша по стълбите на стария замък/;

-Чрез метро /линия А, станция Malostranska/;

Работно време:

Вторник-неделя, от 10:00 часа до 18.00 часа;

Цени на входни билети:

Безплатен вход;

Кралската градина

Важно: Статията предоставя информация относно кралската градина – град Прага, Чехия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до градината, както и информация за работно време и цени на билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 01 Юли 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно кралската градина – град Прага, Чехия,  която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението й, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около градината  в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: