Крепостта Алкасаба – град Малага, Испания

Крепостта Алкасаба в Малага е най-добре запазеният мавритански дворец-крепост в Испания.  Макар и леко засенчена от по-известните си съседни крепости – Алказар (в Севиля) и Алхамбра (в Гранада), в действителност по времето на тяхното построяване е била вече на повече от три века.  Построена е между 756-780г. по време на управлението на Абд-ал Рахман Първи, първият емир на Кордоба. Първоначално била използвана за защита на града от пирати поради доброто си разположение – високо на хълм с гледка към пристанището, откъдето при ясно време може да бъде видян африканския бряг. През вековете крепостта е била дом на множество мавритански владетели, включително на Юсуф Първи, от династията на Насридите  и на султана на Гранада, като и двамата оставили своя отпечатък върху Алкасаба. По времето на Юсуф Първи били издигнати двойните стени, свързващи крепостта със съседната крепост Гибралфаро. По същото време била обновена и вътрешната част на двореца.

Крепостта Алкасаба

На снимката: Крепостта с римския театър;

След завземането на Малага от християните крепостта изпаднала в забвение в продължение на векове.  Въпреки това оцелели две от трите й оригинални стени, над 100 кули и три двореца. Реновационни дейности започнали едва през 1933г. като бавно продължават и до днес. Макар и доста по-скромна откъм дизайн в сравнение с Алхамбра, Алкасаба също има свой чар.

Крепостта АлкасабаНа снимката: Красива гледка се разкрива от крепостта Алкасаба;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Calle Alcazabilla, 29005 Малага, Испания;

Работно време:

От вторник до неделя

Лятото 9.00 – 20.00
Зимата 9.00 – 18.00
Понеделник 9.00 – 18.00
1 Януари, 28 Февруари и 25 Декември Затворен

Цени на билетите:

Нормален билет 3.50 евро
Комбиниран билет за Алкасаба и Гибралфаро 5.50 евро
Намален билет 0.60 евро
Свободен вход Всяка неделя след 14.00





Важно: Страницата разглежда подробно крепостта Алкасаба, една от забележителностите на испанския град Малага-историческа справка, адрес на крепостта Алкасаба, цена на входните билети, работно време за посещения. Статията е последно обновена от нашия екип на 23 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Малага и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:



Booking.com

Крепостта Алкасаба

По-долу може да видите интерактивна карта относно крепостта Алкасаба –  Малага, Испания, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: