Круизни дестинации: Сен Тропе, Франция

Въпреки че няма съмнение, че Сен Тропе има типичната за Ривиерата привлекателна обстановка /разположен е в северната част на полуостров, носещ името Кап де Сен Тропе/, градът едва ли може да се определи като топ спирка на круизни кораби, а отделно от това не се слави и с чак толкова добри плажове. Градът се прочува през 50-т е години на 20-ти век покрай името на Бриджит Бардо. Макар и населението на града да не е нараснала чак толкова много от тогава /днес тук постоянно живеят не повече от 7000 души/, Сен Тропе все пак се превърна в един от известните курорти на френската Ривиера и едно от най-посещаваните места. Градът обаче се слави със своите контрасти. Докато старите криволичещи улички не са се променили през годините, то на пристанището модерното и луксът са изведени на преден план под формата на скъпи яхти.

Сен Тропе

На снимката: Сен Тропе, Франция;

Пристигане в Сен Тропе:

Пристанището на Сен Тропе е малко, за да може тук да акостират директно на брега круизни кораби. Пасажерите се транспортират до брега допълнително, като портът е близо до центъра на града.

Туристически информационен офис: Кей Жан Жорес; телефон: (04) 9497 4521.

Придвижване из града:

Градът е достатъчно малък, за да може обиколката пеша из неговите забележителности да бъде предпочитаната форма за придвижване. В случай че решите да се разходите из околните райони, най-добре е да се поинтересувате какви екскурзии се предлагат от круизната компания, защото наемането на автомобил тук е скъпо удоволствие.

Еднодневна разходка из Сен Тропе:

Не очаквайте да видите множество забележителности докато сте в Сен Тропе. Посещаващите курорта туристи се съсредоточават върху това да се насладят  на слънчевите лъчи, докато просто се разхождат из спокойните малки улички на града. Едва ли ще ви е много до посещаване на музеи, докато сте в Сен Тропе, но все пак сме длъжни да ви насочим към два интересни музея. Първият от тях е Военноморският музей (Musée Navale), а вторият- Музеят на модерното изкуство (Musée dе l’Annonciade). Първият музей проследява чрез своята колекция морската история на региона, като особено интересно е неговото разположение – в в подземието на старата Цитадела. Нещо повече – гледката от върха на хълма е прекрасна. Музеят се намира на Rue de la Citadelle и е отворен всеки ден с изключение на вторник. Музеят на модерното изкуство пък някога е била църква. В него са изложени творби на няколко добре известни художници. Намира се на Кей дьо л’Епи и е отворен всеки ден с изключение на вторник. Докато сте в Сен Тропе, може да се поскитате из старата част на града, известна като Quartier de la Panche. Части от старите градски укрепления все още стоят.

Сен Тропе

На снимката: Улица в Стария град на Сен Тропе;

Сен Тропе

На снимката: Крайбрежната зона на града;

Сен Тропе

На снимката: Цитаделата на Сен Тропе, където се намира Военноморският музей;

Сен Тропе

На снимката: Музеят на модерното изкуство;

 

Пазаруване:

Сен Тропе е пълен с всякакви магазини, но и цените не са никак ниски. Най-голямата концентрация на магазини в града е в района около пристанището. В града има и интересен пазар, където се продават пресни храни и цветя. Разположен е на главния площад Place Des Lices и е отворен във вторник и събота сутрин.
 Спорт и развлечения:

Много посетители се тълпят по плажовете на Сен Тропе, но реално но най-добрите от тях са разположени на няколко километра извън града. Можете да ги достигне с такси.

 Сен Тропе

На снимката: Най-добрите плажове в района се намират извън града, но на неголямо разстояние;

В случай че се нуждаете от хотел в Сен Тропе /преди или след круизното ви пътуване/ или просто ако посещавате града по друг начин или причина, то може да намерите оферти на следния линк. Благодарение на програмата за сътрудничество между Booking.com и Градовете на Европа/Cities of Europe, при всяка направена през този линк резервация може да си върнете до 10% от сумата на вашата резервация след приключване на вашия престой в избрания хотел.

Сен Тропе

Важно: Статията предоставя информация за круизната дестинация Сен Тропе, Франция. Тук ще намерите полезна информация за града, информация за пристанището на Сен Тропе, както и план за разглеждане на забележителностите на града. Статията е последно обновявана от нашия екип на 25 Август 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Сен Тропе, Франция, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на града , но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: