Кулата Бучионе, езерото Орта

При южния бряг на езерото Орта се намира кулата Бучионе- това е единственото, което е останало от стара средновековна крепост. През 1529г. полковник от армията на Карл V поискал от жителите на Орта 4000 златни крони. Жителите на Орта, на които им било писнало от плащането на постоянни данъци, от отвличания и откупи, избягали към остров Сан Джулио, като били готови да се вдигнат на бунт. Мария Канавеса, обикновена местна жена, изтичала до кулата Бучионе заедно със сина си, като искала да удари камбаните като сигнал за началото на бунта. Бунтът бил успешен, но Мария и синът й заплатили с живота си тяхната смелост.

Кулата Бучионе

На снимката: Кулата Бучионе, разположена на южния край на езерото Орта;

Кулата Бучионе се издига до 23.20 метра височина. Тази масивна кула от гранитни камъни и гнайс, заедно с двете съседни оградени пространства, са останки от древен укрепен комплекс, за който се предполага, че е създаден през 13-ти век. Кулата Бучионе е била част от гъста система от укрепления, поставени с цел да пазят Орта- кулата е била снабдена с камбана, която се удряла при опасност от нападение.
Вътрешно кулата е разделена на четири нива, които са свързани по между си чрез стълби. Входът на кулата, който може да се види сега, датира от 19-ти век. Оригиналният вход е бил с височина от 7 метра. На втория и третия етаж на кулата е бил разположен гарнизона, а на последния етаж има клетка, където са се намирали хората, които са хвърляли камъни върху нападателите.

Кулата Бучионе

На снимката: Кулата е с височина от над 23 метра, като се състои от четири етажа, всеки от които е играл важна рола за осъществяване защитната функция на това съоръжение.

Кулата Бучионе е включена в рамките на специален природен резерват, създаден през 1993г. от регион Пиемонт, като целта е била да се запази историческото и екологично наследство на района. Заедно със свещената планина /Сакро Монте/ и връх Месма, това е една от най-интересните исторически забележителности на езерото Орта.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Специален природен резерват, Сакро Монте, Монте Месма и Торе Бучионе;

Телефон: +39 0322 911960;

Как да стигнете до кулата:

-Чрез кола: по магистрала А26, излезте при изхода за Арона. Продължете в посока Боргоманеро-Гоцано, като завийте надясно на кръстовището Армено-Мотароне. Хълмът с кулата се намира от лявата страна;

-Чрез влак: Най-близката жп гара е Орта-Миасино, отстояща на 2 км от Армено;

Кулата Бучионе

Важно: Статията предоставя информация за кулата Бучионе, разположена на брега на езерото Орта, Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до нея. Статията е последно обновявана от нашия екип на 20 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно кулата Бучионе, разположена на брега на езерото Орта, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около кулата в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около кулата, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: