Кулата Калахора – град Кордоба, Испания

Разположена в южния край на Римския мост, кулата Калахора е най-старата отбранителна постройка в Кордоба. Построена е през 12-ти век. от маврите с цел да защитава Римския мост. През 1396г. кулата претърпяла сериозна реконструкция и била подсилена от Хенри II във връзка с войната, която той водел срещу своя брат – Петър I. Tой прибавил трета кула, превръщайки Калахора в нещо като крепост и придавайки настоящия й вид.

Кулата Калахора

На снимката: Кулата „Калахора“ с римския мост;
Днес кулата помещава Музея за диалог на културите. Музеят съхранява и представя различни артефакти и документи от богатата история на Кордоба, която през вековете се отличава със съжителството на християни, мюсюлмани и евреи. Сред най-интересните експонати са моделите на Мескита и Алхамбра.

Полезна информация за забележителността: 

Адрес: Puente Romano, s/n 14009, Кордоба, Испания;

Телефон за контакт: +34 957 29 39 29;

Работно време:

Музеят работи всеки ден от Понеделник до Неделя

От 1ви Октомври до 30ти Април 10.00 – 18.00
От 1ви Май до 30ти Септември 10.00 – 14.00 и от 16.30 – 20.30

Цени на билетите:

Възрастни 4.50 евро
Ученици/Пенсионери 3.00 евро
Деца под 8г. Безплатно

Важно: Страницата разглежда подробно кулата Калахора, една от забележителностите на испанския град Кордоба – историческа справка, адрес на забележителността, цена на входните билети, работно време за посещения на кулата Калахора. Статията е последно обновена от нашия екип на 08 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Кордоба и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

Кулата Калахора

По-долу може да видите интерактивна карта относно кулата Калахора –  Кордоба, Испания, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: