Кулата Клаверо – град Саламанка, Испания

Кулата Клаверо е една от най-старите постройки в Саламанка. Предполага се, че е построена през 15-ти век от дон Франциско де Сотомайор и че е била част от вече несъществуващия дворец Сотомайор. Буквално преведено името на кулата – клаверо, означава човек, отговорен за защитата на замък. Днес кулата е образец на военната архитектура на Саламанка. В основата си тя има четири ъгъла, но с изкачването си нагоре, кулата придобива формата на осмоъгълник. Две-трети от общата височина на сградата (28 метра) е във формата на осмоъгълна призма. Всеки от ъглите разполага с полуцилиндричен барабан, украсен с герб. Кулата се състои от пет етажа, свързани чрез виещо се стълбище. Често се използва при провеждането на художествени изложби. Днес в кулата се помещава и парламентът на провинция Саламанка.

Кулата Клаверо

На снимката: Кулата Клаверо;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Calle Consuel, 37001 Саламанка, Испания;

Телефон: +34 92321 83 42;

Важно: Посещения вътре не са възможни!

Важно: Страницата разглежда подробно кулата Клаверо, една от забележителностите на испанския град Саламанка – историческа справка, разположение на кулата Клаверо. Статията е последно обновена от нашия екип на 28 Юни 2018г.

Кулата Клаверо

В случай че търсите хотел в Саламанка, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно кулата Клаверо в Саламанка, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на кулата, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: