Кулата Лотршчак – град Загреб, Хърватия

Датираща от 13-ти век, кулата Лотршчак, или както е по-известна Кулата на крадците, е една от най-старите сгради в Загреб и в същото време е останала от укрепленията на Загреб.

Кулата Лотршчак

На снимката: Кулата Лотршчак, разположена близо до горната станция на загребския фуникуляр;
Интересно е да се отбележи, че до средата на 19-ти век, жителите на града са сверявали своите часовници по обяд по звука от оръдеен изстрел, който е бил даван от кулата – това е практика, започнала през 1877г., целяща да се координират всичко камбанарии в града.

Кулата Лотршчак

На снимката: От кулата се разкриват красива панорамна гледка към града;

Днес в кулата се помещава художествена галерия и магазин за подаръци. Струва си да се покатерите по спираловидното стълбище до терасата най-отгоре, от където се откриват живописни гледки към града и жилищните сгради с техните червени покриви.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Strossmayerovo Setaliste 9, Загреб 10000, Хърватия;

Телефон: +385 1 485 1768;

Работно време:

Понеделник – петък, от 9.00 часа до 21.00 часа;

Събота и неделя, от 10.00 часа до 21.00 часа;

През зимните месеци, от 10.00 часа до 19.00 часа;

Цени на входни билети:

Билет за възрастни – 20.00 HRK;

Намален билет – 10.00 HRK (за лица до 18 години);
Кулата Лотршчак

Важно: Статията предоставя информация за кулата Лотршчак, град Загреб, Хърватия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до тази забележителност, полезна информация за работното време и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Загреб, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно кулата Лотршчак, град Загреб, Хърватия, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около забележителността в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до нея: