Кулата на кметството – град Краков, Полша

Кулата на кметството, изградена в готически стил и завършена отгоре с бароков купол, доминира площада на Стария град на Краков. Кулата е единственото, което е оцеляло от сградата на кметството, която била изградена на това място през 14-ти век. За съжаление, сградата на кметството на това място била разрушена в началото на 19-ти век. Кулата има височина от 70 метра, като е наклонена с 55 см., поради което често се правят асоциации с кулата в Пиза.

Кулата на кметството

На снимката: Кулата на кметството;

Днес кулата е дом на част от Историческия музей на Краков. Части от историята на града е документирана в Музея на Историята на площада, който се помещава в криптата на съседната църква Свети Войчех.

 

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Rynek Glowny 1, Краков, Полша;

Как да стигнете до кулата:

-Чрез автобус /използвайте линии 103, 124, 152, 502/;

-Чрез трамвай /използвайте линии 3, 4, 5, 13, 14, 15, 18, 19/;

Полезна информация за клон на историческия музей на Краков:

Адрес: Rynek Glowny 1, Краков, Полша;

Телефон: +48 12 426 43 34;

Работно време за посещение:

В периода Април – Октомври, всеки ден от 10.30 часа до 18.00 часа;

След 5-ти Март до края на месеца, само в неделя от 10.30 часа до 18.00 часа;

В периода Ноември – Декември, всеки ден от 12.00 часа до 18.00 часа;

Цена на входните билети:

Нормален билет – 9.00 Полски злоти;

Намален билет – 7.00 Полски злоти;

Билет за групи – 6.00 Полски злоти на човек;

Семеен билет /2-ма възрастни и 2 деца/ – 18.00 Полски злоти;

Безплатен вход всеки понеделник;Важно: Статията предоставя информация за кулата на кметството в полския град Краков. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, работно време и цени на билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 16 Март 2017г.

Търсите хотел в Краков?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Кулата на кметството

По-долу може да видите интерактивна карта относно кулата на кметството – Краков, Полша, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на града, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: