Кулата на Свети Румболд – град Мехелен, Белгия

Мехелен може отдалеч да бъде разпознат по кулата на Свети Румболд. Със своята височина от близо 100 метра, кулата се извисява над цялата област. До върха се стига по 514 стъпала, което обаче не възпира множеството туристи, които искат да се насладят на красивата гледка. Първоначалните планове за изграждане на кулата били направени във времена, когато градът се славел със своето богатство. Било замислено тя да достига до 160 метра. Финансови затрудения пред 16-ти век обаче попречили на реализирането на тези планове. Вътре в катедралата на Мехелен може да се види макет на кулата във вида, в който било планирано тя да бъде изградена.

Кулата на Румболд

На снимката: Кулата на Свети Румболд отвън;

Изкачването нагоре по многобройните стъпала ви позволява да достигнете до различни нива. Първото ниво разкрива стаята с крана, където посетителите може да видят постиженията на средновековните майстори на кранове и измислените от тях механизми. Около 80 метра по-високо се намира второто ниво, където може да се запознаете с основните принципи при ударите на камбаните. Над главите на посетителите вече се виждат и самите камбани, като най-известните от тях си имат дори и имена – Салватор, Йесус и камбаната на освобождението. Изкачването на кулата е възможно, но броят на посетителите се ограничава от съображения за сигурност. Затова е препоръчително да резервирате вашите билети, като това важи с особена сила за групи.

Кулата на Свети Румболд

На снимката: Изглед към камбанарията на кулата;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Онден дер Торен, 2800 Мехелен; Onden der Toren, 2800 Mechelen;

Работно време: от четвъртък до вторник, от 10.00ч. до 18.00ч. /последното посещение е в 16.20ч.

Сряда е затворено;

Вход: Билетът за възрастни струва 8.00 Евро;

Деца от 4 до 26 години влизат за  3.00 Евро; семеен билет /1 или 2 възрастни и до 4 деца/ – 20% отстъпка;

За групи над 15 души: 6.00 Евро/човек;

Възрастни над 65 години: 6.00 евро;

Важно: 

Броят на посетителите на кулата е лимитиран до определена дневна бройка;

Кулата на Свети Румболд

Важно: Страницата предоставя полезна информация за кулата на Свети Румболд в белгийския град Мехелен – историческа справка за забележителността, адрес на кулата, работно време на кулата и входна такса за нея. Статията е последно обновена от нашия екип на 06 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Мехелен и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно кулата на Свети Румболд – Мехелен, Белгия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: