Кулата Сан Панкрацио – град Каляри, Италия

В началото на четиринадесети век Каляри бил в ръцете на Пиза. Това бил период, в който в Средиземно море се надигала със страшна сила опасността от Арагон, поради което пизанците решили да изградят из града внушителни кули. По този начин целели да укрепят своята крепост в южната част на Сардиния. Проектирани от местния архитект  Джовани Капула, Торе дел Елефанте и Торе Сан Панкрацио /кулата Сан Панкрацио/ станали известни заради уникалността си. През 1535г. Шарл V, могъщият суверен на Свещената Римска империя, ги включва сред най-добрите военни творения в цяла Европа.

Кулата Сан Панкрацио

На снимката: Кулата Сан Панкрацио;

Завършена през 1305 г. със стени от дебели варовикови блокове, тесни вратички и тежки порти, кулата Сан Панкрацио защитава северната страна на Кастело. Разположена на сто метра над морското равнище, построена на четири нива с обща височина повече от тридесет и шест метра, кулата представлява и чудесно място за наблюдение срещу изненадващи нападения от морето или вътрешността.

Днес кулата е една от разпознаваемите структури в Каляри. Възстановена до първоначалния си вид, сега е отворена за посетители с достъп през съседния Палацо деле Сециате /Palazzo delle Seziate/.

Полезна информация за кулата Сан Панкрацио в Каляри:

Адрес: Piazza Indipendenzza, 09100 Каляри, Италия;

Телефон: +39 070 4092306;

Работно време за посещение:

В момента е затворена временно за възстановителни дейности, но се очаква да отвори;

Цени на входните билети:

Нормален билет – 3.00 Евро;

Намален билет – 2.00 Евро;
Важно: Статията предоставя информация за Кулата Сан Панкрацио в Каляри – остров Сардиния, Италия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, какво да видите вътре, информация за цени на билети и работно време. Статията е последно обновявана от нашия екип на 02 Юни 2017г.

Търсите хотел в Каляри?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Каляри и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Кулата Сан Панкрацио

По-долу може да видите интерактивна карта относно Кулата Сан Панкрацио в Каляри, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на обекта, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: