Къщата на Фауст – град Прага, Чехия

Прага процъфтява благодарение на легенди за алхимици и техните пактове с дявола, като това бароково имение, известно като къщата на Фауст, привлича много туристи поради тази причина. На това място е имало къща от 14-ти век, която е била собственик на принц Вацлав от Опава, алхимик и природен историк.

Къщата на Фауст

На снимката: Къщата на Фауст;

През 16-ти век къщата е била собственост на алхимика Едуард Кели. Химичните експерименти на граф Фердинанд Младота Солописки, чиято собственост е била къщата през 18-ти век, дават основание да се асоциира мястото с легендата за Фауст.
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Karlovo náměstí 40, Прага 2, Чехия;

Как да стигнете до къщата на Фауст:

-Чрез метро /метростанция Karlovo namesti/;

-Чрез трамвай /станция Karlovo namesti или станция Moran чрез линии 3, 4, 6, 10, 14, 16, 18, 22, 24/;

Работно време:

Затворенa за обществеността;

Къщата на Фауст

Важно: Статията предоставя информация относно къщата на Фауст- град Прага, Чехия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до къщата. Статията е последно обновявана от нашия екип на 04 Юли 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно къщата на Фауст – град Прага, Чехия,  която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението й, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около къщата  в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: