Къща-музей на Чехов – град Москва, Русия

Къщата-музей на Чехов в Москва се помещава в сградата, където известният Антон Чехов е живеел със семейството си в периода между 1886г. и 1890г. Сградата на музея е красива двуетажна къща, боядисана в розово. Всъщност, това е мястото, където е живял Чехов, когато той успя да постигне своя първи успех като автор на разкази и едноактни пиеси.

Къща-музей на Чехов

На снимката: Къща-музей на Антон Чехов в Москва;

Музеят е изграден по спомените на брата и сестрата на Чехов. Показаните в музея предмети показват, че животът на Чехов не е богат и че единственият доход за семейството му е свързан с продажбата на негови пиеси.

Музеят показва рядка колекция от предмети, свързани с живота на писателя, включително множество снимки. Има специална зала в музея, посветен на пътуванията на Чехов до остров Сахалин.

Къща-музей на Чехов

На снимката: Писалището използвано от Антон Чехов;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: 6 Sadovaya Kudrinskaya, Москва, Русия;

Телефон: +7 495 691 61 54;

Как да стигнете до Къщата-музей на Чехов:

-Чрез метро /слезте на станция „Barikadnaya” или станция „Mayakovskaya”/;

-Чрез тролейбус / вземете линии N10, N5 /;

-Чрез автобус /вземете линии N6, N64 и N39/;

Работно време на Къщата-музей на Чехов:

Вторник, петък, събота и неделя, от 11.00 часа до. 18.00 часа;

Сряда и четвъртък, от 11:00 часа до 21:00 часа;

Затворен в понеделник и в последния ден от месеца;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 200.00 RUB;

Билет за студенти и пенсионери – 150.00 RUB;

Безплатно за деца под 16-годишна възраст!

Важно:  Турове на руски език се организират в музея при запитване- цените варират между 4500 и 6000 RUB. Екскурзии в чуждестранни езици също може да бъдат организирани, но само за групи от не повече от 25 души и с цени, които започват от 4500 RUB;

Важно: Статията предоставя информация за къща-музей на Антон Чехов в град Москва. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на музея, как да стигнете до музея, информация за работното време на къща-музей на Антон Чехов , както и за цените на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Юли 2018г.

Къща-музей на Чехов

В случай че търсите хотел в Москва, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно къща-музей на Антон Чехов в град Москва, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около музея в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около музея, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до къща-музей на Антон Чехов , Москва: