Къща-музей на Достоевски – град Санкт Петербург, Русия

Фьодор Достоевски е един от най-известните руски поети. Санкт Петербург е родното място на Достоевски и градът е свързан с голяма част от работата му. Музеят на Достоевски се помещава в една от къщите, в които той е живял. Този музей е един от най-добрите къщи-музеи в града и определено заслужава да бъде посетен.

Къща-музей на Достоевски

На снимката: Сградата, в която се помещава музеят на Достоевски;

Къщата-музей на Достоевски може да изглежда необичайно. Ако разгледате в детайли музейната експозиция ще видите достатъчно информация за писателя по протежение на цялата му кариера и живот и ще видите, че той е преминал през възходи и падения, достигайки до задлъжняване и дори затвор по политически причини.

Къща-музей на Достоевски

На снимката: Кабинетът на Достоевски, където той успява да напише някои от най-големите си творби;

След завършване на работата му по „Братя Карамазови“ в кабинета си в тази къща, където несравнима помощ му е оказвала неговата съпруга Ана, Достоевски умира от белодробно заболяване. В изложбата са включени дори цигари, които той самият обичал да си навива. Едно от интересните неща, които може да се видят, е бележка до Достоевски от един от синовете му, която той плъзгал под вратата докато баща му работил над произведение. Бележката гласи „Татко, дай ми един бонбон-Федя“. При посещение на музея можете да получите английски аудио пътеводител, чийто запис трае около един час.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: 5/2 Kuznechny pereulok, Санкт Петербург, Русия;

Телефон: +7 812 571 40 31;

Как да стигнете до Къща-музей на Достоевски:

-Чрез метро /най-близката метро станция е „Dostoyevskaya”/;

Работно време на Къща-музей на Достоевски:

Всеки ден, от 11.00 часа до 18.00 часа;

Сряда, от 13:00 часа до 20.00 часа;

Затворен в понеделник;

Цените на входните билети за Къща-музей на Достоевски:

Билет за възрастни- 250.00 RUB;

Билет за ученици, пенсионери и жители на Руската Федерация- 100.00 RUB;

Аудио пътеводител: 170.00 RUB;

Фото и видео: Без такса;

Важно: Туристически програми се предлагат в музея за групи от 5 и за групи от 20 души. Посещенията се таксуват 1200.00 RUB;
Важно: Статията предоставя информация за мемориалния музей на Достоевски в град Санкт Петербург, Русия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на музея, как да стигнете до музея, информация за работното време и цената на входните билети в мемориалния музей на Достоевски. Статията е последно обновявана от нашия екип на 02 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Санкт Петербург, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно мемориалния музей на Достоевски в Санкт Петербург, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около музея в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около музея, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до музея на Достоевски в Санкт Петербург: