Къща-музей на Рембранд – град Амстердам, Холандия

 Рембранд работи и преподава в тази къща в периода между 1639г. до 1656г. Той е живял в помещенията на сутерена заедно със съпругата си, която обаче умира през 1642г., оставяйки Рембранд само с тяхното бебе- синът им Тит.

Къща-музей на Рембранд

На снимката: Къщата-музей на Рембранд;

Голяма част от най-известните картини на Рембранд са били създадени в студиото на първия етаж. Чудесната колекция от картини на Рембранд включва различни автопортрети в различни настроения и образи.

Къща-музей на Рембранд

На снимката: Зала от музея;

Интериорът на къщата-музей е възстановен в предишния му вид, като къщата е обзаведена с предмети и произведения на изкуството, които са били част от оригиналното обзавеждане през 1656г., когато Рембранд е продал къщата. Днес в къщата се провеждат често различни временни изложби, а отделно от това се провеждат различни демонстрации на печат и рисуване.
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Jodenbreestraat 4, Амстердам, Холандия;

Телефон: +31 (0) 20 5200400;

Как да стигнете до музея:

-Чрез трамвай /използвайте линии 9, 14/;

-Чрез метро /метростанция Nieuwmarkt/;

 Работно време на къщата-музей на Рембранд:

Всеки ден, от 10.00 часа до 18:00 часа /до 17:00 часа само на 24-ти и 31-ви декември/;

На 1-ви януари 2017 г. музеят ще отвори в 11.00 часа;

Затворен на 24-ти Декември;

Цени на входни билети:

Билет за възрастни – 13.00 Евро;

Детски билет /6-17 години/ – 4.00 Евро;

Деца под 5 год.- безплатно влизане;

Билет за студенти – 10.00 Евро;

Безплатен вход с IAmsterdam Card и MuseumCar;

Къща-музей на Рембранд

Важно: Статията предоставя информация за къща-музей на Рембранд, град Амстердам, Холандия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до къщата-музей, както и повече информация за работното време на музея и цените на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 10 Юни 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно къща-музей на Рембранд- град Амстердам, Холандия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението й, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около музея в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: