Ла Рока – град Чефалу, Италия

Ла Рока се извисява над Чефалу. Ако решите да посетите Чефалу през летните месеци юли и август и бихте искали да се насладите на един от най-чудните панорамни гледки на остров Сицилия, то трябва да сте готови за едно дълго и изпотяващо изкачване до върха. Щом стигнете до крайната точка на изкачването обаче, ще видите, че усилията ви са си стрували. Ако сте в добра физическа форма, то може да очаквате, че ще ви отнеме около 20 минути ходене, за да достигнете до руините на т.нар. Храм на Диана, и още около 45 минути, за да стигнете до самия връх.

Ла Рока

На снимката: Ла Рока се извисява над Чефалу и открива гледка към целия град;

От Пиаца Гарибалди в Чефалу, след като тръгнете по Корсо Ружеро, ще видите знак „Accesso alla Rocca”, който ще ви покаже пътя нагоре. През лятото ви препоръчваме да предприемете тази екскурзия рано сутрин или вечер, когато се усети местния бриз. Ла Рока е играла важна роля в историята на Чефалу. По време на златните години на града, тук се е намирал Акропол с храм на Херкулес. През вековете жителите отдолу са използвали района като каменна кариера.

Ла РокаНа снимката: Гледка от Ла Рока;

 

По пътя нагоре първо ще достигнете до развалините на Храма на Диана, който популярната традиция приписва на богинята Диана. Днес останките на храма представляват огромни каменни блокове, а самият храм се предполага, че е изграждан и реконструиран между 9-ти и 4-ти век преди Христа.

Ла Рока

На снимката: Останките от това, което се предполага, че е било Храма на Диана;

Докато продължавате към върха, ще видите възстановените древни арабски и средновековни укрепления. От тук може да видите целия път до Палермо на запад или до Капо д’Орландо на изток. Наблюдателната кула, която днес е в руини, е била известна като Торе Калдура и е използвана за защита на бреговата улица. От това място гледката не е безкрайна, но при ясен ден ще може да се насладите на зашеметяваща гледка към еолийските острови.

Ла Рока

На снимката: Останки от крепостните стени на Ла Рока;

Полезна информация за посещение на Ла Рока:

Начална точка на изкачването: От дясната страна на Банко ди Сицилия на Пиаца Гарибалди;

Продължителност на изкачването: Между 30 и 45 минути;
Важно: Статията предоставя информация за Ла Рока над град Чефалу – остров Сицилия, Италия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, какво да видите тук, как да стигнете до върха. Статията е последно обновявана от нашия екип на 16 Май 2017г.

Търсите хотел в Чефалу?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Ла Рока

По-долу може да видите интерактивна карта относно хълма Ла Рока в Чефалу – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на хълма, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: