Лихтенщайн – обща информация за държавата

Лихтенщайн

Лихтенщайн

Местоположението на държавата спрямо останалите европейски държави, както и разположението на по-големите му градове, можете да видите на следния линк.

Столица: Вадуц;

Обща площ: 160 кв.км.;

Население: 37 000 души;

Валута: Швейцарски франк;

Шенгенско пространство: член е на Шенген от 2008г.;

 

Официални празници: 

–          15 август – Национален празник. Национален празник на страната е църковният празник Успения Богородично.

–          8 септември – Рождеството на Дева Мария. Лихтенщайн е католическа страна, която има дълга традиция в честването на католическите празници.

 

Лихтенщайн е малка алпийска страна, разположена между Швейцария и Австрия. Слави се като страната с най-висок стандарт на живот в света и като най-богата страна.  Една четвърт от доходите й идват от продажбата на марки, които са доста скъпи и са истинска ценност за филантелистите.  Пощенските марки в Лихтенщайн са на особена почит. Те се третират като произведения на изкуството, за чието създаване се изискват творчески умения. Повече информация за историята и създаването на пощенските марки можете да научите в Музея на пощенската марка във Вадуц.

Голяма част от туристите идват в Лихтенщайн освен заради марките и заради пленителните пейзажи. Страната има два типа релеф – равнинен и планински. Западната й част, през която протича река Рейн е равнинна. На изток се издигат Тиролските Апли и най-високия връх в Лихтенщайн – Хинтер – Граушлиц, висок 2599м. Освен него има още 29 върха, с височина над 2000м.

Най-населеният град в страната е Вадуц – близо 6000 жители. Сред интересните исторически забележителности в него са замъкът Вадуц и катедралата „Свети Флориан”. Замъкът е построен през 13-ти век. Понастоящем той е резиденция на княза и не е отворен за посещения. Изключение се допуска единствено на 15-ти август – националният празник на Лихтенщайн. Катедралата „Свети Флориан” е римо-католически храм, който през 2013г. навърши 140 години от създаването си. Атракция представлява и градското влакче, возейки се на което можете да разгледате града и да научите повече за историята му. Обиколките продължават 10 минути, а информацията е достъпна на 14 езика.

В случай, че желаете да научите повече информация на забележителностите на Лихтенщайн и неговите основни градове, моля обърнете внимание на информацията по-долу:

1/ Вадуц;Важно: Страницата разглежда подробно европейската държава Лихтенщайн- информация, официални празници, транспорт, традиционни храни, обичаи, история, най-известните градове на Лихтенщайн и техните забележителности. Статията е последно обновена от нашия екип на 7 Март 2017г.

Търсите хотел във Вадуц?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Лихтенщайн

По-долу може да видите интерактивна карта относно Лихтенщайн, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на държавата, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: