Лиматкей – град Цюрих, Швейцария

Лиматкей /Limmatquai/ е атрактивен крайречен булевард в Цюрих, който следва източния бряг на река Лимат, започвайки от Белвюплац /Bellevueplatz/ в южната част и достигайки до Банхофбрюке /Bahnhofbrucke/ на север. Най-интересният участък от Лиматкей /Limmatquai/ е южната му част, намираща се в близост до кметството и Гросмюнстер. Тук булеварда е „украсен” с множество къщи на гилдиите, които са превърнати в магазини или ресторанти.

Лиматкей

На снимката: Лиматкей и сградата на кметството;

Сред най-красивите от тези къщи са Haus zur Saffran, разположена на номер 54 от булеварда и датираща от около 1720г.; Haus zur Ruden, намираща се на номер 42 от булеварда и датираща от 17-ти век, както и прилежащата  Haus zur Zimmerleuten- сграда от 18-ти век с колоритни прозорци. Повечето от тези къщи са полу-дървени.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Limmatquai, 8001 Цюрих, Швейцария;
Важно: Статията предоставя информация за Лиматкей в швейцарския град Цюрих. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, как да стигнете до нея. Статията е последно обновявана от нашия екип на 29 Юли 2018г.

Лиматкей

В случай че търсите хотел в Цюрих, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Лиматкей в Цюрих, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: