Лингуаглоса, остров Сицилия

Селцето Лингуаглоса се намира на 18 километра (11 мили) западно от Таормина и е най-добрата база за екскурзии до Етна. От тук можете да стигнете до Пиано Провенцана, намираща се на 1800 метра височина – основният ски курорт на Етна. От Пиано Провенцана потеглят автобусите към Етна, въпреки че не са малко туристите, които решават да се разходят пеша до конуса на Етна – разходка, отнемаща около 3 часа, като маршрутът следва пътя на автобусите.

Преди да изкачите планината, може да останете известно време в Лингуаглоса. Изградено е от черна лава и е пресечено от една главна улица – Виа Рома. В далечния край на тази улица се намира датиращата от 17-ти век църква „Киеза Мадре Мадона дела Грацие“ /Chiesa Madre Madonna della Grazie/. Отгоре на църквата има голям железен кръст, а площад Матриче пред нея е приятно място.

Лингуаглоса

На снимката: Киеза Мадре;

Главната улица на Лингуаглоса е покрита с големи и тежки камъни от черна лава. Улицата започва от Киеза ди Сан Франческо де Паола /Chiesa di San Francesco de Paola/. Тази църква е известна със своите пищни барокови фрески и мазилки. Виа Рома продължава до катедралата на града, датираща от 17-ти век и известна още като Киеза дела Анунциата. Докато сте в градчето може да се разходите и на Пиаза Мюнисипио /Piazza Municipio/, където се намира сградата на общината, както и паметник в памет на загиналите по време на Първата Световна Война италианци.

Лингуаглоса

На снимката: Общината на градчето и разположената до нея църква Сан Франческо;

Туристическият офис /Associazione Turistica Proloco Linguaglossa/ се намира на Пиаца Анунциата  7 /Piazza Annunziata/. Отворен е от понеделник до събота от 9.00 часа до 13.00 часа и от 16.00 часа до 20.00 часа, а в неделя от 9.00 часа до 12.00 часа. Тук може да се снабдите с брошури за района и местните атракции.

Как да стигнете до Лингуаглоса:

Освен ако не разполагате със собствен транспорт, то за да стигнете до Лингуаглоса ще трябва да разчитате на местен транспорт. От Джардини Наксос има автобус до Лингуаглоса всеки ден в 14.55 часа. Иначе ако ще пътувате с автомобил, то след Таормина карайте по А18 в посока юг. След около 12 км. трябва да слезете от магистралата при изход „Fiumefreddo”. След около още 1 км. се завива наляво и се следва път SS120 до Лингуаглоса.

Къде да хапенете в Лингуаглоса:

В случай че искате да опитате местна сицилианска кухня и то сред чудесна заобикаляваща природа, посетете Chalet delle Ginestre. Хижата, която е построена през 2000г., се намира на около 9 км. от селцето, като трябва да тръгнете по Виа Мареневе и по северния склон на Етна. Резервации не са задължителни, не се приемат кредитни карти. Предлага се голямо разнообразие от храни – меса, ризото и др.

На снимката: Challet delle Ginestre – най-известното заведение в района;
Важно: Статията предоставя информация за Лингуаглоса – остров Сицилия, Италия. Тук ще намерите полезна информация за града – история, разположение, настаняване, информация за забележителностите на града. Статията е последно обновявана от нашия екип на 22 Май 2017г.

Търсите хотел в Лингуаглоса?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Лингуаглоса и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Ако съдържанието на статията ви е харесало и бихте искали да подкрепите развитието на сайта, кликнете просто върху някоя от трите реклами на Google, които се появяват в статията /преди заглавието, по средата на темата и в нейния край/. „Градовете на Европа“ е независим туристически блог, който не рекламира програми на туристически агенции, а приходите от Google реклами са това, което помага за развитието на сайта! Благодарим ви! 

Лингуаглоса

По-долу може да видите интерактивна карта относно Лингуаглоса  – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на града, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: