Пивоварната Мак – град Тромсьо, Норвегия

Пивоварна Мак /Mack/ е най-северно разположената пивоварна в света. Тя е основана през 1877 г. от Лудвиг Маркус Мак. На 35-годишна възраст, Лудвиг Мак, който е трябвало да работи като пекар, поставя основите на бизнес, който ще се превърне в един от най-важните местни бизнеси. Първата бира, която е произведена и излиза на пазара е кръстена с името „Potøl“, а след нея се появява и „Байер“, която е пусната на националния ден на Норвегия- 17-ти май 1878г. През 1883г. на пазара е пусната бирата „Bokøl“, а докато светлата и пилзенска бира са пуснати през 1891 г. Компанията е разширена през 1895 г., като освен бира започва производството и на безалкохолни напитки и минерална вода.

Пивоварната Мак

На снимката: Магазинът към пивоварната „Мак“;

Напредъкът, постигнат от пивоварната, е довел до съществени промени и разширявания. Модерни помещения са били построени, капацитетът на продукцията се увеличава и през 2002 г. пивоварната отпразнува своята 125-та годишнина. Много неща са се променили от основаването на пивоварната, но качеството остава също толкова добро.

Пивоварната Мак

На снимката: Oldhallen;

В непосредствена близост до пивоварна, можете да посетите най-старата кръчма в Тромсьо – Oldhallen. Тя е създадена през 1928г. В същата тази кръчма можете да си поръчате една от 67 различни бири на пивоварната, както и широк спектър от други бири от различни микропивоварни.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес на пивоварната: Storgata 5, 9008 Тромсьо, Норвегия;

Адрес на бирарията „Oldhallen”: Storgata 4, 9008 Тромсьо, Норвегия;

Телефон на пивоварната: 47 77 62 45 80;

Телефон на бирарията: 47 77 62 45 80;

Работно време на пивоварната:

Туристически обиколки се организират в 15.30 часа (понеделник-петък) и от 14.30 часа (в събота);

Цени на входните билети:

Цена на билет за обиколка – 180.00 NOK;

Работно време на бирария „Oldhallen”:

Понеделник – сряда, от 10.00 часа до 20:30 часа;

Четвъртък – петък, от 11.00 часа до 00.30 часа (в петък до 1.30 часа);

Събота, от 10.00 часа до 01.30 часа;

Затворена в неделя;

Важно: Статията предоставя информация за пивоварната Мак в град Тромсьо. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на пивоварната, как да стигнете до пивораната Мак, информация за работното време за посещения и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 01 Август 2018г.
Пивоварната Мак

В случай че търсите хотел в Тромсьо, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно пивоварната „Мак“ в град Тромсьо, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около пивоварната в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около пивоварната, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до пивоварната „Мак“ в Тромсьо, Норвегия: