Магията на светлините – град Колмар, Франция

Красотата на Колмар едва ли се нуждае от допълнителна реклама, а и едва ли има човек, който би дръзнал да я оспорва. За местните обаче като че ли това не е било достатъчно и те са се погрижили историческите и архитектурни дадености на града да бъдат още по-дебело подчертани. За тази цел е създаден проектът „Магията на светлините“, чрез който 1100 компютърно управлявани светлини, използващи оптична кабелна мрежа, осветяват старата част на Колмар. Светлините са умело и внимателно разпределени из целия град и по този начин позволяват оригинално светлинно шоу през цялата година, което варира по отношение на своята интензивност и цветове.

Магията на светлините

Ако през деня сте разгледали Колмар и сте си създали едно впечатление за града, то вечер може да си помислите, че сте в съвсем различен града. Светлините са така направени, че буквално създават нови контури и нови релефи, подобрявайки и без това безупречните архитектурни детайли на местните сгради.

Магията на светлините

„Магията на светлините“ обаче не може да се види всеки ден, или по-скоро всяка вечер. Светлините блясват само в петък и събота /през цялата година/, както и всяка вечер по време на най-важните местни културни събития и фестивали. Такива са панаирът на виното в Колмар, Коледният базар, Международният фестивал в Колмар.

Четири теми/цветове са използвани от проектантите на този проект – вода, въздух, земя и огън. Синият цвят, който съответства на въздуха и небето, облива покривите на сградите. Морското зелено, което е много очевидно по бреговете на реката, подчертава отраженията на сградите и дърветата във водата. Белият цвят е насочен към църковните кули, символизирайки огъня на вярата, а златният кехлибарен цвят символизира Елзас.

Магията на светлините
Важно: Статията предоставя информация за проекта „Магията на светлините“ в град Колмар, Франция. Тук ще намерите полезна информация за светлинното шоу в града – кога се включват светлините и какво символизират отделните цветове. Статията е последно обновявана от нашия екип на 9 Ноември 2017г.

Търсите хотел в град Колмар?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на града и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Магията на светлините

По-долу може да видите интерактивна карта относно град Колмар, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на града, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: