Малкият дворец – град Женева, Швейцария

Малкият дворец в Женева /Petit Palace/, датиращ от 19-ти век, е дом на красива колекция от съвременна живопис и скулптура. Дворецът е построен през 1862 г. по време на втората империя и открит през 1868 г. Творбите, предимно от френски художници, варират от импресионисти картини от 19-ти век до началото на абстрактното изкуство на 20-ти век. Художниците, които са представени тук, включват Моне, Реноар, Шагал, Сезан и Пикасо. Дворецът е временно затворен. Художникът с най-висок брой картини тук е руснакът Николай Тарков. Произведенията на Тарков, изложени в тук, са 81 на брой.

Малкият дворец

На снимката: Сградата на музея;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Тераса Св-Виктор 2  /2 Terasse St-Victor/, 1206 Женева, Швейцария;

Телефон: +41 22 346 14 33;

Важно: Дворецът в момента е затворен до второ нареждане!
Важно: Статията предоставя информация за Малкия дворец в швейцарския град Женева. Тук ще намерите полезна информация за музея – история, разположение, как да стигнете до него. Статията е последно обновявана от нашия екип на 28 Юли 2018г.

Малкият дворец

В случай че търсите хотел в Женева, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Малкия дворец в Женева, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: