Мемориална църква Кайзер Вилхелм – град Берлин, Германия

Мемориална църква Кайзер Вилхелм е една от най-известните забележителности на Берлин, около която винаги може да видите оживена тълпа от улични търговци, улични музиканти и просяци. Голямата нео-романска църква е проектирана от Франц Швехтен /Franz Schwechten/. Тя е осветена през 1895г., но е била разрушена от бомби през 1943 г. След Втората световна война руините на църквата са отстранени, оставяйки само масивната кула, в основата на която се намира и Мемориалната зала. Тази зала документира историята на църквата и съдържа някои от оригиналните мозайки, мраморни релефи от тавана и богослужебни предмети от църквата. През 1961г., Егон Айрман проектира нова осмоъгълна църква в синьо стъкло и нова свободностояща камбанария.

kaiser-whilhelm-memorial-church

На снимката: Мемориалната църква Кайзер Вилхелм;

Отвътре църквата можете да се насладите на някои красиви мозайки. Една от тях представя Кайзер Хайнрих I, седнал на трона си. Близо до стълбището, на сводовете и стените, можете да видите оригиналните мозайки, показваща херцозите на Прусия и други декоративни елементи. Има и мозайка, посветена на фамилията Хохенцолерн, разположена във вестибюла. Семейството е водено от кралица Луиза, а в центъра е Кайзер Вилхелм I.

На снимката: Църквата отвътре с разпятието;

Друг забележителен обект в църквата е разпятието Ковънтри. Този скромен кръст е създаден от останки, намерени в пепелта на катедралата в Ковънтри, Англия. По време на немските бомбардировки през 1940 г. тази катедрала е била унищожена.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Breitscheidplatz, Берлин 10789, Германия;

Телефон: +49 30 218 50 23;

 Как да стигнете до Мемориална църква Кайзер Вилхелм:

-Чрез автобус  /вземете линии 100, 119, 129, 146, 200, 219/;

-Чрез S-Bahn /станция Зоологическа градина/;

-Чрез U-Bahn /станция Зоологическа градина или станция Курфюрстендам/;

 Работно време:

От понеделник до неделя, от 9.00 часа до 19.00 часа;

Църковни служби: неделя, в 10.00 часа и в 18:00 часа;

Цени на входните билети:

Безплатен достъп;
Важно: Статията предоставя информация за  мемориалната църква Кайзер Вилхелм в град Берлин, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на мемориалната църква „Кайзер Вилхелм“ , как да стигнете до мемориалната църква „Кайзер Вилхелм“, както и информация за работното време за посещение и цена на входните билети.  Статията е последно обновявана от нашия екип на  03 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Берлин, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно мемориална църква Кайзер Вилхелм в град Берлин, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около мемориалната църква „Кайзер Вилхелм“ в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до мемориалната църква „Кайзер Вилхелм“, Берлин: