Мендрисиото, езерото Лугано

Мендрисиото е област на юг от езерото Лугано, в посока към италианската граница. Това е прекрасен район за разглеждане, главно заради красивата природа и преобладаващите зелени хълмове /пейзажът тук е доста по-мек и приятен, отколкото в северната част на Тичино/ и лозя. Тичино има повече от 2800 акра лозя и над 200 производители на вино. Поне 80% от произведеното вино е Мерло.

Мендрисиото

На снимката: Районът на Мендрисиото е известен с многобройните лозови масиви;

През 2006г. Тичино чества 100 години от производството на Мерло, като през последните години репутацията на местните вина от района на Тичино значително нарасна, включително бяха спечелени и редица международни награди. В градчето Мендризио водещият поминък е именно винопроизводството, като тук може да посетите някоя от местните винарни. Ако се свържете с местния туристически офис, може да получите повече информация за местните производители на вино.

Мендрисиото

На снимката: Районът на Мендрисиото е изпълнен с винарни, които може да се посетят;

Хората в района Мендрисиото са наричани „момо” от жителите на Тичино, като са известни със своето приятелско отношение, топлина и чувство за хумор.
Полезна информация за посещение на Мендрисиото:

 Адрес: Мендризио, Италия;

Туристически офис: Mendrisiotto Turismo, Via Luigi Lavizzari 2, 6850 Мендризио, телефон: +41 (0) 91 641 30 50;

Мендрисиото

Важно: Статията предоставя информация за Мендрисиото, езерото Лугано, Швейцария/Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за нейното местоположение. Статията е последно обновявана от нашия екип на 26 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Мендрисиото, езерото Лугано, намиращо се в Швейцария и Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около забележителността в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около Мендрисиото, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: