Монте Баланцоне – град Комо, Италия

Разходката до Монте Баланцоне, разположен недалеч от Комо, започва в Брунате, а до там ще стигнете като използвате местния фуникуляр от Комо. От горната станция на фуникуляра трябва да се насочите към Сан Маурицио, лежащ на 500 метра над Брунате, където се намира фарът на Волта. От Сан Маурицио асфалтираният път продължава до ресторант/бар/център Capanna C.A.O. /управляван от Club Alpina Operaio/, както и до светилището на Света Рита- най-малкото от рода си в Европа. Гледките от тук са изумителни- вдясно ще видите Брианца, вляво е езерото Комо, на север лежат Алпите и Швейцария. Трябва все пак да знаете, че разходката има стръмни участъци- затова бъдете подготвени.

Монте Баланцоне

На снимката: Изглед от хълмовете над Комо;
Планинският туризъм в тази част на Европа, и Италия в частност, е добре развит. Колкото и да обикаляте из тези райони, винаги ще се намират в близост до алпийска хижа, а те предлагат напитки и място за почивка. Само между Брунате и Монте Болетоне ще намерите пет такива хижи- Рифуджио Као, Байта Карла, Байта Бондела, Ристоро Болето и Рифуджио дел Болетоне.  Можете да продължите пеша до връх Болето (4054 фута), връх Болетоне (4,320 фута) и връх Баланцоне (4,710 фута). В зависимост от скоростта ви на ходене може да достигне връх Болетоне за два часа, а Баланцоне за около три часа. Трябва да се подготвени добре физически, за да може да видите всичко и да достигнете до всички тези места. Зеленината, чистотата на въздуха, флората и фауната, тишината и гледките правят тази разходка едно незабравимо преживяване.

Монте Баланцоне

На снимката: Байта Карла- по пътя от Брунате нагоре има множество хижи, където може да отдъхнете;

Монте Баланцоне

Важно: Статията предоставя информация за Монте Баланцоне, Италия и как да стигнете до него. Тук ще намерите полезна информация за разходка из околностите на град Комо, като започнете от Брунате и стигнете до Монте Баланцоне. Статията е последно обновявана от нашия екип на 11 Май 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Монте Баланцоне, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността: