Монте Бре, езерото Лугано

Извисяваща се на 960 метра надморска височина/3150 фута и определяна като най-слънчевата планина на Швейцария, Монте Бре може лесно да бъде достигната от Касарате, намиращ се на изток от центъра на Лугано. За целта използвайте автобус 1 или 11. До върха на хълма/планината може да стигнете, ако използвате местния фуникуляр, а отгоре се разкриват красиви гледки. На върна може да посетите местния ресторант, както и да разгледате интересното селце Бре. Фуникулярът до Монте Бре се движи на всеки 30 минути между средата на март и октомври, а през зимните месеци използването му е ограничено.

Монте Бре

На снимката: Фуникулярът, пътуващ между Касарате и Монте Бре;

Ако мислите да посетите мястото по обяд, то трябва да знаете че споменатият ресторант предлага обикновено тристепенно меню и двупосочен билет, като стойността им общо не е чак толкова по-висока от цената на билета. Офертата възлиза на 35.00 CHF за възрастни и 29.00 CHF за деца. Обадете се, ако искате да поръчате:  +41 (0) 91 9941 350, www.montebre.ch.

Монте Бре

На снимката: Красива гледка се открива от върха на Монте Бре- към езерото и към град Лугано;

Можете да наемете планински велосипеди в Монте Бре и да поемете по една от двете пътеки, водещи към Сурвилиана. Цените за отдаване под наем на велосипед са около 20.00 Евро на ден. Погледнете в менюто „Услуги” на страницата на Монте Бре или пък пишете на и-мейл info@montebre.ch.

Монте Бре

На снимката: Заведение на Монте Бре;
Полезна информация за посещение на Монте Бре:

Адрес на долната станция на въжената линия: Виа Серезио ди Сурвелиана 36, 6977 Рувилиана;

Телефон: + 41 91 971 3171;

Как да стигнете до фуникуляра към хълма:

-През долната станция Лугано Касарате /автобусни линии 2, 11 12 TPL до спирка Касарате-Монте Бре/;

-През долната станция Рувилиана /TPL 11 до спирка Рувилиана/;

Цени на билети за въжената линия:

Билет за възрастни – 16.00 CHF /еднопосочен/ и 25.00 CHF /двупосочен/;

Деца /6-16 години/ – 8.00 CHF /еднопосочен/ и 12.50 CHF /двупосочен/;

Ученици /0-15 години/ – 7.00 CHF /еднопосочен/ и 10.00 CHF /двупосочен/;

Деца /0-5 години/ – безплатно;

Важно: Можете също така да закупите комбиниран билет за въжената линия и за лодка до фуникуляра, който е на цена от 29.10 CHF;

Работно време на въжената линия:

Пълен график на работното време може да бъде намерен на следния адрес.

Монте Бре

Важно: Статията предоставя информация за Монте Бре, езерото Лугано, Швейцария/Италия. Тук ще намерите исторически данни за върха, информация за неговото местоположение, информация за фуникуляра до Монте Бре, както и информация за работното време и цените на билетите на последния. Статията е последно обновявана от нашия екип на 26 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Монте Бре, езерото Лугано, намиращо се в Швейцария и Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около забележителността в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около хълма, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: