Монте Дженеросо, езерото Лугано

Извисяващ се на почти двойно по-голяма височина от Монте Бре, Монте Дженеросо предлага несравнима гледка над Тичино, над равнината Ломбардия към Апенините, както и на Алпите, включително на върховете Матерхорн и групата на Монте Роса. Малка зъбчата железница отвежда посетителите до върха за около 40 минути, а след това за около още 10 минути пеша, ще достигнете до самия връх. Монте Дженеросо се извисява на 1704 метра височина или 5590 фута. Тук ще откриете един грозно изглеждащ ресторант, както и нещо, наподобяващо общежитие, ако желаете да прекарате нощта на върха- има избор между двойни стаи, стаи за четирима, както и по-големи помещения. За да направите запитване, обадете се на: +41 (0) 91 630 51 11.

Монте Дженеросо

На снимката: Монте Дженеросо;

Можете хване влакчето към Монте Дженеросо в Каполаго, разположен на южния ръка на езерото Лугано. Отделно от това може да пътувате с корабче от Лугано, което тръгва в 9.20 часа, или пък да вземете влака Каполаго- Рива С. Витале.

Монте Дженеросо

На снимката: Влакът към Монте Дженеросо;
Полезна информация за посещение на Монте Дженеросо:

Адрес на долната станция на железопътната линия: CH-6825 Capolago, Швейцария;

Телефон: + 41 91 630 51 11;

Как да стигнете до железопътната линия за Монте Дженеросо:

-Чрез автомобил /Via Fam.Carlo Scacchi 6, Capolago/;

-Чрез влак /до станция Каполаго, вижте графика на сайта на FFS/;

-Чрез корабче /Лугано-Каполаго като маршрут се обслужва от многобройни лодки и корабчета/;

 Важно:

Железопътната линия и ресторантът на Монте Дженеросо няма да оперират през 2016г. заради строителни дейности на върха. Мястото може да се посети през 2017г.

Монте Дженеросо

На снимката: Ресторантът на върха;

Монте Дженеросо

Важно: Статията предоставя информация за Монте Дженеросо, езерото Лугано, Швейцария/Италия. Тук ще намерите исторически данни за върха, информация за неговото местоположение, информация за влака до върха, както и информация за работното време и цените на билетите на последния. Статията е последно обновявана от нашия екип на 26 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Монте Дженеросо, езерото Лугано, намиращо се в Швейцария и Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около забележителността в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около хълма, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: