Монте Тамаро, езерото Лугано

Издигащ се на височина от 1,961 метра/6433 фута, Монте Тамаро се намира на няколко километра северно от Лугано в посока Белинзона, на място, носещо името Ривера-Биронико. При посещението си тук също може да се възползвате от разходка с фуникуляр, който води до Алпе Фопа, а оттам се разкрива чудесна гледка към Алпите, а при хубаво време- чудесна гледна към езерото Маджоре и Лугано.

Монте Тамаро

На снимката: На Монте Тамаро;

Монте Тамаро е чудесно място за разходка из природата, особено ако пътувате с деца. На половината път нагоре в планината се намира приключенски парк, подходящ за възрастни и деца, но най-хубавата част от всички развлечения е алпийската пързалка с бобслей. Повече информация може да получите на info@montetamaro.ch, телефон: +41 (0) 91 946 2303, www.montetamaro.ch.

Монте Тамаро

На снимката: Лифтът към Монте Тамаро;

Също така на Монте Тамаро се намира и модерната църква „Санта Мария дели Анджели”, проектирана от международно известния архитект Марио Бота, който е родом от Тичино. Той е архитектът, отговорен за обновяване и преструктуриране на операта Ла Скала в Милано. Много оспорвана, когато е построена през 1990г., църквата е чудесен пример на съвременната религиозна архитектура, и е задължителна спирка за всеки, който има повече интерес в областта на архитектурата и дизайна. От тук също се разкриват не по-малко красиви гледки.

Монте Тамаро

На снимката: Трасето за спускане с бобслей е една от големите атракции на Монте Тамаро;
Полезна информация за посещение на Монте Тамаро:

Адрес: Monte Tamaro, Rivira Monteceneri, Швейцария;

Телефон: +41 91 946 2303;

Работно време на лифта:

26-ти март – 6-ти ноември от 8.30 часа до 17:00 часа /последно изкачване в 16:30 часа и последното спускане в 17.00 часа/;

1-ви юли – 31-ви август, последното изкачване е в 17.30 часа, а последното спускане е в 18.00 часа;

Цени на входни билети за лифта:

Билет за възрастни – 25.00 CHF /двупосочен билет/ и 18.00 CHF /само изкачване/;

Детски билет – 12.00 CHF /двупосочен билет/ и 9.00 CHF /само  изкачване/;

Сезонен билет – 350.00 CHF /за възрастни/ и 250.00 CHF /за деца/;

Повече информация за цените на билетите за комбиниран билет за лифта, ресторанта, приключенски парк и други интересни места, може да бъде намерена в www.montetamaro.ch.

Монте Тамаро

Важно: Статията предоставя информация за Монте Тамаро, езерото Лугано, Швейцария/Италия. Тук ще намерите исторически данни за върха, информация за неговото местоположение, информация за лифта до Монте Тамаро, както и информация за работното време и цените на билетите на последния. Статията е последно обновявана от нашия екип на 26 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Монте Тамаро, езерото Лугано, намиращо се в Швейцария и Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около забележителността в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около хълма, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: