Моркоте, езерото Лугано

Бивше рибарско селище, Моркоте е една от най-популярните дестинации по южните брегове на езерото Лугано. Селцето е наистина привлекателно, като сред местните забележителности трябва да се отбележи кулата на капитана от 14-ти век, както и красивата църква „Санта Мария дел Сасо”. Моркоте е известно с красивите си калдъръмени улици, хубави къщи и кафенета, чиито тераси са надвиснали над езерото.

Моркоте

На снимката: Моркоте, Швейцария;

За съжаление в периода между май и септември селцето става пренаселено, така че ако решите да посетите мястото, е добре да го направите рано сутрин или по-късно през деня. Църквата „Санта Мария дел Сасо” е основана през 13-ти век и съдържа някои интересни ренесансови стенописи. Гледките от тук са страхотни. Има повече от 400 стъпки до църквата „Санта Мария дел Сасо”, което я прави недостъпна за хората с увреждания или трудно подвижни.

Моркоте

На снимката: Църквата „Санта Мария дел Сасо“ в Моркоте;

За да стигнете до Моркоте, може да вземете лодка от Лугано /първата за деня е в 9.20 часа и пристига в 10.30 часа/, или пък да се повозите на автобуса от Лугано. Последният вземете от Via San Balestra, линия 31.

Моркоте

На снимката: Част от красивия интериор на църквата в Моркоте;

Сред забележителностите на Моркоте е Парк Шерер  (отворен всеки ден, в периода средата на март до октомври, от 9.00 часа до 17.00 часа, като само през юли и август паркът работи до 18.00 часа). Разположен е в подножието на Монте Арбостора. Проектиран от Херман Артър Шерер през 1930 г., паркът е средиземноморски, но разполага и с азиатски елементи, със скулптури, репродукции на храмове и вили, както и голяма колекция от растения и дървета. Несъмнено това е чудесно място за разходка.
Полезна информация за посещение на Моркоте:

Адрес: 6922 Morcote, Ticino, Швейцария;

Официален сайт: www.morcote.ch;

Адрес на църквата „Санта Мария дел Сасо”: Санта Мария дел Сасо, Morcote, Швейцария;

Как да стигнете до църквата:

От Моркоте тръгва пътека от стъпала, която ще ви изведе точно пред църквата;

Работно време:

Април-октомври, понеделник до петък, от 8.00 часа до 18.00 часа; събота и неделя, от 9.00 часа до 18.00 часа;

Ноември-март, понеделник до петък, от 13.30 часа до 18.00 часа; събота и неделя от 9.00 часа до 18.00 часа;

Адрес на парк Шерер: 6922 Morcote;

Телефон: +41 91 996 21 25;

 Работно време на парка:

В периода 15-ти март-31-ви октомври, от 10.00 часа до 17.00 часа;

От 1-ви юли до 31-ви август от 10.00 часа до 18.00 часа;

Моркоте

Важно: Статията предоставя информация за Моркоте, езерото Лугано, Швейцария/Италия. Тук ще намерите исторически данни за градчето, информация за неговото местоположение, информация за местните забележителности- църквата „Санта Мария дел Сасо“ и парк „Шерер“. Статията е последно обновявана от нашия екип на 26 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Моркоте, езерото Лугано, намиращо се в Швейцария и Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около забележителността в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около градчето, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: