Морски музей на Норвегия – град Осло, Норвегия

Морски музей на Норвегия се намира също в района на Бигдой /Bygdøy/ в Осло. Той се помещава в една много красива сграда от тухли и стъкло, която улавя погледа от голямо разстояние. Изложбите на музея са свързани с онагледяване на морската история на Норвегия. Показани са модели на кораби, вретеновидни останки на най-старата лодка на Норвегия- Stokkebåten, както и много дистанционно управляеми лодки, което предпоставя наличието на достатъчно опции за забавление дори и за най-малките посетители.

Морски музей на Норвегия

На снимката: Сградата на музея отвън;

Най-впечатляващата част от музея е филмът, посветен на красотата на Норвегия и нейните фиорди. Филмът трае 18 минути и разкрива не само красивата крайбрежна ивица на Норвегия, но също така и някои археологически находки, които са открити по бреговата линия. Ако сте фен на кораби и морска история, то това е вашето място. Можете да посетите музея, съчетавайки го с посещение на някои от другите музеи в района на Бигдой /Bygdøy/, сред които са Фолклорния музей на Норвегия, Музеят „Кон-Тики” и др.

Морски музей на Норвегия

На снимката: Зала от морския музей на Норвегия;

При посещението ви в морския музей на Норвегия си заслужава да видите и галерията Грам /Gram gallery/, където са представени морски произведения/изкуство от най-известните местни художници /сред тях личи и името на Кристиан Крог/.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Bugdoysveien 37, Bugdoy, 0286 Осло, Норвегия;

Телефон: +47 24 11 41 50;

Как да стигнете до Морския музей на Норвегия:

– С автобус /линия N30 до Bygdøy/;

Работно време на музея:

В периода между 1-ви октомври и 30-ти април: всеки ден, от 11.00 часа до 16.00 часа;

В периода между 1-ви май и 30-ти септември: Всеки ден, от 10.00 часа до 17:00 часа;

Цена на входните билети за музея:

Билет за възрастни – 120.00 NOK;

Билет за пенсионери- 90.00 NOK;

Билет за студенти -50.00 NOK

Билет за деца /валиден за деца между 6 и 16 години/ – 50.00 NOK;

Семеен билет – 240.00 NOK;

Безплатно за деца под 6-годишна възраст;

Важно: Можете също да закупите комбинирани билети за посещение на морския музей на Норвегия и музея „Фрам”;
Важно: Статията предоставя информация за морския музей на Норвегия, разположен в столицата на Норвегия – град Осло. Тук ще намерите исторически данни за този музей, информация за местоположението на музея, информация за работното време за посещения, както и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Морски музей на Норвегия

В случай че търсите хотел в Осло, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Морския музей на Норвегия в Осло, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента около Морския музей на Норвегия /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около музея, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до Морския музей на Норвегия, Осло: