Морски музей на Рейкявик, Исландия

Исландия все още разчита страшно много на риболова и износа на риба, поради което не е учудващо, че един от интересните музей в Рейкявик е посветен именно на морската история на града и държавата. Морският музей на Рейкявик е открит през 2005г. и се помещава в сградата на стара фабрика за замразяване на риба и рибни продукти. Експозицията на музея хвърля един задълбочен поглед върху морското наследство на страна от 20-ти век до днес.

Морски музей на Рейкявик

На снимката: Морски музей на Рейкявик;

Морският музей на Рейкявик разчита както на постоянна изложба, така и на много гостуващи експонати от други подобни музеи от цялата страна. Може да се видят добре изработени корабни модели и човешки фигури, облечени в много неприятно изглеждащи дъждобрани. Начинът, по който са представени обектите, показва истински професионализъм на екипа на музея, но определено тази забележителност на Рейкявик би се харесала предимно на тези от вас, които имат интерес в тази област. Особено интересни са пресъздадената стая на капитан и клаустрофобичните спални помещения.

Морски музей на Рейкявик

На снимката: Модел на кораб;

Морски музей на Рейкявик

На снимката: Пресъздадените спални помещения на рибарски кораб;

Полезна информация за Морския музей на Рейкявик:

Адрес: Grandagarður 8, Рейкявик, Исландия;

Телефон: +354 411 6300;

Работно време на музея:

Отворено ежедневно 10:00 – 17:00 часа;

В момента музеят е затворен за реновация, но ще отвори отново през пролетта на 2018г.;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни: 1650.00 ISK;

Билет за студенти (след представяне на студентска карта): 1100 ISK;

Билет за деца до 18 години: безплатен вход;

Билет за лица на 67 години или повече: безплатен вход;

Лица с увреждания: безплатен вход;

Притежатели на туристическа карта на Рейкявик: безплатен вход;

Повече за туристическа карта на Рейкявик може да прочетете тук: https://visitreykjavik.is/city-card/front;

Как да стигнете до музея:

-Чрез автобус (линия 14);
Важно: Статията предоставя информация за Морски музей на Рейкявик, Исландия. Тук ще намерите полезна информация за музея – разположение, какво да видите в музея, цени на входните билети и работно време, как да стигнете до музея. Статията е последно обновявана от нашия екип на 19 Март 2018г.

Търсите хотел в Рейкявик?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на града и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Морски музей на Рейкявик

По-долу може да видите интерактивна карта относно Морски музей на Рейкявик, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: